2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Javul Felipe Massa állapotaForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-28 16:19:21
Címkék: Sport, autó, motor, F1
A hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedett pilótát levették a lélegeztetõgéprõl, és már családjával is kommunikált - tájékoztatta az újságírókat hétfõn este az Állami Egészségügyi Központ három orvosa.

18,37 Folyamatosan javul az állapota, így felébresztették és nem is altatják tovább Felipe Massát. A hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon súlyos fejsérülést szenvedett pilótát levették a lélegeztetõgéprõl, és már családjával is kommunikált - tájékoztatta az újságírókat hétfõn este az Állami Egészségügyi Központ három orvosa.

Az elmúlt 24 órában jelentõs változások voltak Felipe Massa állapotában - mondta dr. Grósz Andor. Hozzátette: a Forma 1-es pilóta állapota továbbra is stabil, a hétfõi CT-vizsgálaton pedig jelentõs javulást észleltek. A fõigazgató-helyettes arról is beszámolt: megszüntették a sportoló nyugtatását és altatását, délután pedig levették a lélegeztetõgéprõl is. Massa egyébként aluszékony, de a kérdésekre válaszol és megfelelõen mozgatja a végtagjait is. Nincs láza a sportolónak, és eltávolítják sebébõl azt a csövet is, amelyen keresztül a felgyülemlett folyadék távozik. Más beavatkozás nem történik éjszaka. Az orvosok további javulásra számítanak.

A család képviselõje a sajtótájékoztatón azt mondta: Massa az ébredés után beszélt a családjával. A sportoló megkérdezte, hogy mi történt vele, és kérdésekre is válaszolt. Hozzátette: a család egyelõre nem tervezi, hogy átszállíttatja a sportolót másik intézménybe, azt pedig az orvosok is a késõbbi állapotától teszik függõvé, hogy mikor lehetne szállítani. Az orvosok kérdésre válaszolva elmondták: még nem tudják, hogy sérült-e a sportoló szeme, ugyanis ebben az állapotban a látást nem tudják vizsgálni.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!