2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Figyelem! Változik a boltok nyitva tartása MagyarországonForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-20 18:56:47
Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következõ napokban.

Változik a boltok nyitva tartása az elõttünk álló héten. Érdemes figyelni - és számolni azzal, hogy a hétvégén még sokan, nagyon sokan lesznek az üzletekben.

A magyarországi boltok nyitva tartása a következõk szerint alakul:


December 21-én, szombaton (mivel munkanap), az üzletek a szokásos hétköznapi rend szerint lesznek nyitva. Figyeljünk azonban arra, hogy lehetnek olyan (elsõsorban kisebb boltok), amelyek inkább a szombati nyitva tartás szerint mûködnek majd, tehát a hétköznapokon megszokottnál korábban zárnak.

December, 22-én, vasárnap az üzletek a szokásos vasárnapi rend szerint lesznek nyitva.

December 23-án, hétfõn a boltok nyitva tartanak, a szokásos, hétköznapi rend szerint. Azoknak, akik hétfõre idõzítik a nagybevásárlást, érdemes számolni azzal, hogy egyes boltokban hiányos készlettel találkozhatnak, könnyen elképzelhetõ, hogy hiány lesz egyes (alapvetõ) élelmiszerekbõl.

December 24-én, kedden a boltok kora délutánig, általában 14 óráig tartanak nyitva. A hipermarketektõl a plázák butikjaiig gyakorlatilag minden üzlet 14 órakor zár. Délutántól már csak a non-stop kisboltokat találjuk nyitva.

December 25-én és 26-án, azaz szerdán és csütörtökön az üzletek zárva tartanak. Kivételt jelenthetnek a non-stop kisboltok, benzinkutak, virágboltok.

December 27-én, pénteken az üzletek ismét a szokásos hétköznapi rend szerint nyitnak. A hipermarketek, nagy élelmiszerboltok reggel 6-tól, 7-tõl várják a vevõket, a plázák boltjai délelõtt 10-tõl tartanak nyitva.

December 28-án és 29-én, szombaton és vasárnap a szokásos hétvégi nyitva tartás várható.

Mi a helyzet a bankokkal?


A hazai bankoknál december 24-én és 27-én csak a hétvégén is nyitva tartó bankfiókok mûködnek, az üzletközpontokhoz igazított, rövidített nyitva tartással. Az ünnepnapokon (december 25., 26.) a bankfiókok zárva tartanak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!