2024. április 24. Szerda, György.
 
Berekböszörmény település ünnep elõtti ételosztásaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-21 19:28:15
Falu karácsonyi fõzésének nevezik azt a már hagyományos alkalmat, amikor meleg ételt osztanak Berekböszörményben aranyvasárnap elõtti szombaton.

800 adag babgulyás fõtt kilenc üstben a település központjában, egy üstben forralták a bort, míg a másikban pedig teát fõztek.

Ezt teszik már évek óta a községben – mondja Nagy Ernõ a település polgármestere.

A községi önkormányzat beszerzi az étel elkészítéséhez szükséges nyersanyagot, de segítenek a település vállalkozói is. Szombaton reggel pedig Mezõ Béla helyi önkormányzati képviselõ és csapata Mezõ Béla, Mezõ Béláné, Pukoli Béláné, Márton Lászlóné készítik el és fõzik a finom babgulyást.

A községháza dolgozói gondoskodnak arról, hogy mindenki tudjon arról, hogy mikorra készül el a babgulyás. A lakosság többsége elviszi az ételt, de a szervezõk arról is gondoskodnak, hogy a helyszínen asztalok mellett lehetõség legyen a babgulyás, a forralt bor, vagy tea elfogyasztására.

A településen lakó emberek élnek a lehetõséggel és elfogy a megfõzött étel. Akik adagolják, nem tesznek különbséget, hogy rászorul-e vagy sem az illetõ, mindenkinek szeretettel adják.

Többen voltak olyanok, akik azért mentek el az ebédért, mert igen finom a babgulyás, mindig ízletesebb, mint amit odahaza készítenek, mert nagy tételben fõ. Szerintük sokkal jobban esik az ebéd, ha mindnyájan esznek.

Nagy Ernõ a település elsõ embere elmondja, hogy az ebédet elvivõk több alkalommal kinyilvánították köszönetüket a képviselõ testületnek, meg azoknak, akik a finom falatok elkészítésében munkálkodnak, hogy ilyenkor is gondolnak rájuk, hogy jusson minden tányérba meleg étel.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!