2024. április 24. Szerda, György.
 
Vizsgáztak a Start 2013-as mezõgazdasági mintaprogramban résztvevõk BerekböszörménybenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2013-12-21 20:04:57
Az elméleti vizsgát már régebben letették, a növénytermesztéssel kapcsolatos ismereteikrõl is sikerült számot adniuk. A napokban állattenyésztési tudnivalókból kellett

Berekböszörményben most 108 fõ vizsgázott, Debrecenbõl érkezõ szakemberek elõtt. Nem volt gond a megjelentek felkészülésével, mert az elmúlt idõszakban heti öt napon keresztül foglalkoztak az állattenyésztés alapvetõ, legfontosabb tennivalóival.

Hetenként egy nap elméleti oktatáson vettek részt, két nap gyakorlaton voltak, két napon pedig a reájuk bízott feladatokat oldották meg több csoportban.

Két brigád a növénytermesztés, egy csoport az állattenyésztésben tevékenykedett, míg mások az erdõgazdálkodásban dolgoztak.

Erre az idõszakra közfoglalkoztatási munkabért kaptak.

Vizsga után, akik sikeresen eleget tettek a követelményeknek OKJ-s végzettségnek megfelelõ igazolást kapnak, ami pénzjuttatással is jár – számolt be lapunknak Nagy Ernõ a település polgármestere.

A vizsgázók elmondták, hogy a szerzett elméleti tudást és a gyakorlati tapasztalatokat a mindennapi életben, a családi gazdaságban is lehet hasznosítani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!