2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Vigyázzon, ha nagyobb címletû bankjegyet kapForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2013-12-21 20:47:24
A hamisítványok nagy részét már bevonták, de a Magyar Bankszövetség mindenkit arra kér, hogy fokozott óvatossággal járjon el, ha nagyobb címletû bankjegyet kap.

Pénzhamisítókat fogott el a rendõrség Fejér és Hajdu-Bihar megyében. A három férfi több millió forint névértékû, kifejezetten jó minõségû hamis pénzt készített és hozott forgalomba. A hamisítványok nagy részét már bevonták, de a Magyar Bankszövetség mindenkit arra kér, hogy fokozott óvatossággal járjon el, ha nagyobb címletû bankjegyet kap.

Több millió forint értékû hamis pénzt hozott forgalomba az a három férfi, akiket a múlt héten fogott el a Nemzeti Nyomozó Iroda. Egyiküket a Fejér megyei Móron tetten érték a nyomozók, amikor egy üzletben hamis pénzzel akart fizetni. Két embert másnap, Hajdu-Bihar megyében fogtak el. A házkutatásoknál két és fél millió forint értékben kerültek elõ hamis 10 és 20 ezresek. Megtalálták azt a nyomtatót is, amellyel a hamis bankjegyeket készítették. "A Készenléti Rendõrség Nemzeti Nyomozó Iroda mindhárom férfival szemben pénzhamisítás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást. Jelenlegi adataink szerint mind a Fejér megyei, mind pedig a Hajdu-Bihar megyei ügyben a gyanúsítottak hónapok óta hamis pénzzel fizettek, több millió forint értékben" – közölte Kovács Viktória, az ORFK szóvivõje.

A rendõrség szerint a másolatok kifejezetten jó minõségûek, az átlagember nehezen tudja megkülönböztetni az igazi bankjegyektõl. Az UV-lámpa azonnal kiszûri a legtöbb hamisítványt. Ha ilyen nincs a kéznél, a bankjegyet a fény felé kell fordítani, hogy megjelenik-e a vízjel, illetve ellenõrizni kell, hogy az ábrák élesen látszanak-e. "Ha valaki tudja, hogy egy bankjegyen mit szabad és érdemes nézni, néhány másodperc alatt eldönthetõ egy bankjegyrõl, hogy az valódi-e, vagy sem" – nyilatkozta Jakab Péter, a Magyar Bankszövetség bankbiztonsági bizottságának elnöke. A pénzhamisítással gyanúsított három férfit a bíróság elõzetes letartóztatásba helyezte.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!