2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Történelmet „csinál” DebrecenbenForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-29 14:55:53

A mezõgazdasági városból technológiai beállítottságú környezet formálódik.

 

Egy év alatt épült fel Debrecen északi részén, a Vezér út végén – a kukoricás mellett – a Hunép kivitelezését dicsérõ irodaház. Az IT Services Hungary – a T-Systems leányvállalata – háromszáz új munkaehellyel várja e legmagagasabb minõséget nyújtó központjában a több nyelvet beszélõ, diplomás fiatalokat.

Kelet-Magyarország legnagyobb informatikai szolgáltató központja keddi átadásán Ilosvai Péter ügyvezetõ igazgató azt mondta: amikor körbenézett az épület harmadik emeletérõl (mezõgazdasági területeket látott) úgy érezte, a T-Systems történelmet csinál Debrecenben, hiszen a mezõgazdasági jellegeztességgel bíró városból technológiai beállítottságú környezet formálódik.

Éppen emiatt utalt arra, hogy az infokommunikációs techikát képviselik, ami fénysebességgel fejlõdik – az autópálya már kevés, örülnének, ha a német kollégáik repülõvel érkezhetnének. (Idén nincs légijárat Németországból Debrecenbe.)

Nem szabad leállni

Elõzõleg Bajnai Gordon miniszterelnök arról beszélt, hogy amit most teszünk, azon múlik, milyen szerepünk lesz a válság utáni Európában. Már számos jele van annak, hogy a megingott nemzetközi bizalom helyreáll irántunk, de a tennivalók nagyobb része még elõttünk van. Õsszel el kell készíteni a válságkezelõ költségvetést.

Úgy kell viselkednünk, mint a beteg ember, akit egy drasztikus fogyókúra húzhat ki a bajból. Csak vasakarattal, nagy áldozatok árán lehet meggyógyulni. Az elsõ eredmények már érzékelhetõk, de nem szabad leállni – fogalmazott.

Ugyanitt Kósa Lajos, Debrecen polgármestere ismét hangsúlyozta, hogy meggyõzõdése szerint Debrecen húzóágazata a magas hozzáadott értékû ipari szolgáltatás lesz, s ezen az úton az irodaház avatása a sikertörténetek egyike. Nagy János, a Debreceni Egyetem Agrártudományi Centrumának elnöke egyebek mellett azt hangsúlyozta, hogy ide várják a kutatásfejlesztésben, innovációban vállakozni, együttmûködni szándékozó további partnereket, akik a tiszta környezetben, tiszta technlógiában érdekeltek.

„Mi pedig abban vagyunk érdekeltek, hogy adjanak a hallgatóinknak gyakorlóhelyet, akik ezt követõen nagyobb eséllyel találnak maguknak munkát.”

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!