2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Aquaworld: négy imbusz- csavar okozta a tragédiátForrás: Haon
Utolsó módosítás: 2009-07-29 15:03:19
Négy meglazult csavar miatt nyílt ki egy aknafedél múlt csütörtökön a kilencéves kisfiú alatt az Aquaworld élményfürdõben.

Úgy tudják, a szakértõk most vizsgálják, hogy miért voltak lazák a csavarok, amelyek csak speciális kulccsal nyithatóak. A Budapesti Rendõr-fõkapitányság ügyészi felügyelet mellett nyomoz a kisfiú halála ügyében.

A mûszaki szakértõk jelentése szerint négy meglazult csavar miatt halt meg egy kilencéves kisfiú múlt csütörtökön a káposztásmegyeri Aquaworldben - értesült a köztévé Híradója. Az élményfürdõ vezetõsége teljeskörû biztonsági ellenõrzést rendelt az ÉMI-TÜV SÜD kft-tõl. Ez az a minõségbiztosítási cég, amely már évekkel ezelõtt megkereste a fürdõkért felelõs Egészségügyi Minisztériumot, hogy jogszabály rögzítse a fürdõk biztonsági követelményeit, ám a javaslatból eddig semmi sem valósult meg.

A Híradó megkeresésére a minisztérium azt válaszolta, hogy megfelelõnek tartja a mostani szabályozást. A szaktárca úgy fogalmazott, hogy arra nem kell külön jogszabály, hogy ha egy aknafedõ kilazul, azt haladéktalanul meg kell javítani. A rendõrök közben húsznál is több embert hallgattak ki az ügyben. Köztük voltak az uszoda dolgozói, illetve a medencét gyártó skót cég alkalmazottai is - tudta meg a Független Hírügynökség a Budapesti Rendõr-fõkapitányság sajtóügyeletesétõl kedden. Gyanúsított továbbra sincs, az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!