2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifõorvos körlevelet küldött a kórházak vezetõinek, illetve az Országos Mentõszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztetõ gépek számáról.

Egyre több európai országban, köztük Magyarországon is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Az idõjárás alakulása miatt a következõ napokban a pollenkoncentráció emelkedésére kell számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

ÁNTSZ: szerdától másodfokú hõségriasztás

 

Mától másodfokú hõségriasztást rendel el az országos tiszti fõorvos a várható meleg idõ miatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) kedden az MTI-vel.

Pollenhelyzet – A parlagfû miatt már szinte az egész országban riasztás van érvényben
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – A parlagfû magas pollenkoncentrációja miatt pénteken már szinte az egész országban riasztás van érvényben.

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) – Több mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegõben, ezek közül több olyan erõs koncentrációban, amely az arra érzékenyeknél már tüneteket is okoz – derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb jelentésébõl.

« 1. oldal »