2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

Szeszélyes, áprilisi idõ jellemezte a hónap harmadik hetét Kelet-Magyarországon.

Kánikulai nyár és havas tél is lehet az év negyedik hónapjában.

A csapadékhiány miatt tovább apadt a kelet-magyarországi talajok nedvességkészlete.

Nézze meg, hogy hol mérik a gépjármûvek sebességét Hajdú-Bihar megyében áprilisban!

A héten sokszor kell esõre számítani, többször megerõsödik a szél is. Április elsõ napjaiban a hegyekben hózápor is lehet. A hõmérséklet is fokozatosan visszaesik, a húsvéti hétvégén hajnalban fagypont körül, néhol napközben is csak 5 Celsius-fok körül alakul az idõ – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Áprilisban 413 700 álláskeresõt tartottak nyilván Magyarországon, így márciushoz képest 4,1, az elõzõ év azonos hónapjához képest pedig 25 százalékkal esett vissza a regisztrált álláskeresõk száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci statisztikából.

Meghosszabbítják a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére jelentkezõk pályázatainak elbírálását, ám legkésõbb április utolsó hetében megszületik a döntés - tudta meg a Magyar Nemzet az átállást bonyolító állami cég vezetõjétõl.

Április elejétõl már Magyarországon is lehet háromdimenziós tévét venni - írja a Világgazdaság. A lap szerint a legolcsóbb készülékek ára félmillió forintnál kezdõdik, de egyes képernyõméretekért egymillió forintot is a pénztárnál lehet hagyni.
Április 11-én szavazunk2010-01-22 14:36:33
Április 11-ére írta ki az országgyûlési képviselõk választásának elsõ fordulóját Sólyom László köztársasági elnök - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken. A választások második fordulóját április 25-én tartják.
« 1. oldal »