2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Az alacsony üzemanyagárak miatt elõreláthatólag nem mérséklõdnek a helyközi buszjáratok viteldíjai, a fuvarozók pedig a kötelezõ biztosítási díjak drasztikus emelése miatt nem szállítanak olcsóbban.

Az ENSZ 2030-ra szeretné felszámolni az éhezést a Földön. Merészen hangzik, de mi is részt vehetünk abban, hogy sikerüljön. Ma van az élelmezési világnap, aminek alkalmából 30 tonna élelmiszert oszt szét a Magyar Élelmiszerbank.

Zuhannak az élelmiszerárak2015-09-10 20:53:26

Augusztusban szinte az összes alapvetõ élelmiszer-alapanyag olcsóbb lett a világpiacon, így a FAO élelmiszerár-indexe a júliushoz képest mért 5,2 százalékos csökkenéssel az elmúlt hét év csaknem legnagyobb esését produkálta - közölte az ENSZ Élelmezésügyi és Mezõgazdasági Szervezete.

Romániában valamennyi élelmiszerre kiterjesztették a kedvezményes áfakulcsot, ráadásul 2016-tól az általános kulcs is csak 20 százalékos lesz – szemben a 27 százalékos magyar áfával. Ezt ugyanakkor nem mindenki érzi, sok kereskedõ nem is csökkentette az árakat. Magyarországon egyelõre csak annak lehet örülni, hogy 2016-tól csökken a sertéshús áfája 5 százalékra.

A magyarok több mint fele inkább a megszokott, számára ismert árucikkeket veszi meg a boltokban, igazodva ebben az európai átlaghoz - derült ki a Nielsen legutóbbi felmérésébõl.

Nem hitelesített mérlegek, a csomagolóanyagot is hozzászámolják a termékhez, kartonpapír a mérleg alatt, és egyéb trükkök az elhelyezésnél.

Élelmiszert az interneten2015-04-30 18:18:04

Minden hatodik magyar fogyasztó vásárolt már interneten az élelmiszer-kiskereskedelemben kapható árut, amit házhoz szállítottak neki.

A fogyasztók igényessége jellemzi Magyarországon az ünnepi sonkapiacot.

A Reménysugár Gyermekotthonba érkezett a Coop segélykamionja csütörtök délután. Az üzletlánc több raklapnyi élelmiszert adományozott a Debrecenben lévõ intézménynek.

Egy év alatt a boltok élelmiszerbõl közel 1500 milliárd forintnyit forgalmaztak.

Elkészült az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletérõl szóló törvény módosítási javaslata, e szerint egyebek között fellebbezni lehet majd a bio-élelmiszerek kifogásolt minõsítése ellen, az élelmiszerlánc felügyeleti szerv az üzemi konyhákat is vizsgálja, és a fellebbezésre tekintet nélkül végrehajthatók az emberi egészség veszélyeztetésének megszüntetése miatt hozott hatósági intézkedések.

Tartós élelmiszert gyûjtenek jövõ vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) errõl szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák a katolikus templomokban - tájékoztatta az MKPK sajtószolgálata csütörtökön az MTI-t.

A növekvõ világnépesség és a javuló fizetõképesség az élelmiszerek drágulását okozhatja.

Ha a kedvenc kekszünk eltûnik a boltból, valószínûleg túl egészségtelen volt...

Az ottani hatóság elfogadta a kiszállításhoz szükséges szakmai információkat.

Az élelmiszerek kiskereskedelmi forgalma értéket tekintve öt százalékkal nõtt.

Lecsaphat a halkommandó2015-01-30 12:29:12

A távlati cél az, hogy körülbelül ötvenfõs országos állami szolgálat jöjjön létre.

Akik nem ismernek ehetetlent2015-01-23 12:28:43

Az importált zöldségek és gyümölcsök komoly szûrõkön mennek át.

Az elektronikus közúti áruforgalom ellenõrzõ rendszerben (ekáer) az élelmiszerekre szigorúbb szabályok vonatkoznak, amitõl a visszaélések hatékonyabb kiszûrésért reméli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A csípõs ételeket kedvelõ, és különösen a chilipaprikát rendszeresen fogyasztó férfiaknak magasabb a tesztoszteronszintjük.

Folyamatosan kézbesíti a rászorulóknak összeállított ajándékcsomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, amely minden eddiginél több, 261,5 tonna tartós élelmiszert gyûjtött idei karácsonyi akciója során.

Elindult a Kamrapolc-program2014-12-23 15:14:58

A magyar élelmiszereket népszerûsíti itthon és külföldön, kistermelõk, õstermelõk, kisvállalkozások jelentkezését várják.

Szóban is lehet tájékoztatni a fogyasztókat a nem elõrecsomagolt élelmiszerek esetében arról, hogy tartalmaznak-e allergiát vagy intoleranciát okozó anyagokat és termékeket - tartalmazza a Magyar Közlöny szerdai számában az élelmiszerekkel kapcsolatos tájékoztatásról megjelent földmûvelésügyi miniszteri rendelet.

December közepétõl nem vásárolható élõ hal a boltokban, halat csak kábítást követõen lehet eladni - közölte a Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

Ételt kérnek a legtöbben2014-12-14 17:41:10

Mindennek örülnek a válságos körülmények között élõ emberek, ám a létfenntartás alapvetõ eszközeire van a legnagyobb szükségük; elsõsorban tartós élelmiszerre.

« 1. oldal »  Következő »