2024. április 24. Szerda, György.
 

Ezer milliárd felett az önkéntes nyugdíjpénztárak vagyona. Az egy fõre esõ megtakarítás 971 ezer forintra nõtt. Az összes megtakarító 7,2 milliárd forint állami támogatást kapott adó-visszatérítésként.

45 év múlva már csak 8 millióan leszünk Magyarországon, a társadalom elöregedése folytatódik, a nõk egyre késõbbre halasztják a gyermekvállalást vagy egyáltalán nem is vállalnak gyereket. Mindez pedig oda vezet, hogy 45 év múlva már két aktív korú magyarnak kell eltartania egy nyugdíjast. Azért nem kell félni a jövõtõl, jelenleg három olyan nyugdíj-megtakarítási termék is van a piacon, amely adókedvezménnyel egybekötve segít felkészülni a nyugdíjas évekre. Az alábbi cikkben az önkéntes nyugdíjpénztár, a nyugdíj-elõtakarékossági számla és a nyugdíjbiztosítás adta lehetõségeket mutatjuk be.

A kedvezõtlen változások ellenére csak 2,3 százalékkal csökkentek az önkéntes nyugdíjpénztárakba befizetett munkáltatói hozzájárulások összege az elsõ negyedévében. A hozamok jók, a tagok ragaszkodnak a hosszú távú megtakarításukhoz, amelyet a saját jövedelmükbõl is gyarapítanak.

2013. augusztus 12. A pénzügyi felügyelet nyugdíjpénzzel kapcsolatos aggodalmát nem osztja a Stabilitás Pénztárszövetség. Mint elnöke, Lehoczky László az Azénpénzem.hu kérdésére hangsúlyozta: az idei elsõ félévben már nem veszteséggel mûködtek a kasszák. Igaz, ehhez a nem fizetõ tagok megtakarításainak „megcsapolása” kellett.

« 1. oldal »