2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Néhány hete még fertõzõ migránsokról írt, ma már segíti õket egy önkéntes, aki a ceglédi vasútállomáson oszt vizet, élelmet. A hely különleges, mert a Szegedrõl a debreceni menekülttáborba tartóknak itt kell átszállniuk. Kétségek, emberi gyötrelmek és a remény. Ágnes különös története következik.

Sokadik alkalommal mérték össze tudásukat az ország legjobb tûzvédelmi csapatai a szombati, kismotorfecskendõ-szerelési bajnokság 2. fordulójában Berettyóújfaluban.

Szeptember 14-én, szombaton a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola tanulói és pedagógusai is részt vettek az országos szintû „TESZEDD! Összefogás a tiszta Magyarországért akciónapra” elnevezésû önkéntes hulladékgyûjtési akcióban.

Õk már tettek a település tisztaságáért.Az utóbbi évek egy meghatározott napján önkéntesek tízezrei vesznek részt az ország „nagytakarításában”, a lakókörnyezetükben, a természetben eldobott szemét összegyûjtésében.

A TeSzedd! 2013-ban már harmadik alkalommal megrendezése kerülõ, külföldi minta alapján szervezõdõ önkéntes akció. Célja, hogy összefogja azokat a lakosokat, aki tenni szeretnének azért, hogy tisztább környezetben éljünk, ezért megtisztítják lakóhelyüket és környékét a gazdátlan szemétkupacoktól.

« 1. oldal »