2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 

Ünnepélyes alkalomra gyûltek össze Körösszegapátiban a polgármesteri hivatal dolgozói. A romániai testvértelepülésrõl nyolcvanegyen érkeztek, hogy állampolgári esküt tegyenek.

Eddig összesen 680 állampolgársági kérelem érkezett, és csaknem 630 ezren már le is tették a magyar állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek, egyúttal jelezve: több mint 22 ezer kérelmet utasítottak el. A helyettes államtitkár kitért arra is: az államreform program részeként egyszerûsítések várhatók az állampolgársághoz kapcsolódó közigazgatási eljárásokban.

A legszigorúbb államigazgatási ellenõrzés mellett és szükség esetén rendõrségi és titkosszolgálati kontrollal történik a honosítás - mondta Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelõs miniszterelnök-helyettes kedden az MTI-nek.

Eddig több mint 650 ezer magyar állampolgársági kérelem érkezett és már mintegy 600 ezren le is tették az állampolgársági esküt - mondta Wetzel Tamás nemzetpolitikai helyettes államtitkár csütörtökön Tusnádfürdõn az MTI kérdésére. Jelezte: az õsszel elkezdõdik az állampolgársághoz kapcsolódó jogrendszer teljes körû áttekintése, ami a jövõ év végére zárulhat le.

Állampolgársági eskütétel Pocsajban
Pocsaj – Ismét fogadalomtételre került sor a pocsaji polgármesteri hivatalban: szeptember 6-án ketten tettek magyarságukról esküt Romániából áttelepült, már itt élõ lakosok.


Körösszegapáti – Ünnepi öltözetben érkeztek, fõleg bihari rendszámú gépkocsikkal Körösszegapátiba a Polgármesteri hivatal elé azokat, akiket állampolgársági eskütételre invitáltak a településre.


Nem mindennapos helyszínen történt állampolgársági eskütétel városunkban szeptember 7-én. Kanalas Hajnalka Éva, született Sándor Hajnalka Éva, a Gróf Tisza István Kórház szülészeti osztályának második emeleti tárgyalójában lett magyar állampolgár.

Szorosabb kapcsolatra készülnek az új magyar kormánnyal a határon túli magyarok. A kettõs állampolgárság megadását is egyaránt fontosnak tartják, de amíg a Vajdaságban szívesen vennék, ...
« 1. oldal »