2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Románia egyelõre csak Nagyvárad és Bors között építi ki az M4-es folytatását.

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Palkovics László felsõoktatásért felelõs államtitkárhoz fordul a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj utalási fennakadásai miatt – közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

A konzisztóriumok, a felsõoktatási intézmények új típusú tanácsadó testületei nem operatív döntéshozó, hanem stratégiai szervezetek lesznek a tervek szerint; egyetértési joguk pedig azt a célt szolgálja, hogy az egyetem jövõjét érintõ ügyeket megbeszéljék, azokban dûlõre jussanak – mondta Palkovics László, az Emberi Erõforrások Minisztériumának felsõoktatásért felelõs államtitkára egy budapesti rendezvényen.

A mostani hét éves uniós költségvetési ciklusban a fejletlenebb régiók megyei jogú városai mintegy 390 milliárd forint forrást használhatnak fel településfejlesztési céljaikra, a megyei jogú városok hét éves irányadó forráskeretérõl a 2014 decemberében született kormányhatározat rendelkezik - mondta Rákossy Balázs uniós források felhasználásáért felelõs államtitkár az MTI-nek hétfõn.

A költségvetés tervezete szerint 2015-ben több forrás jut a köznevelésre, mint az idén – mondta az Emberi Erõforrások Minisztériumának köznevelésért felelõs államtitkára szerdán Debrecenben.

Nem felezõdik a gimnáziumi keretszám, de néhol képzési profiltisztításra van szükség.

A Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyekért felelõs államtitkára szerint mindenképpen megéri Start-számlát nyitni azoknak a szülõknek is, akik korábban errõl megfeledkeztek.

Wlassics Gyula-díjjal ismerték el a szentpéterszegi Harasztosi Sándor munkáját. A Bihari Népfõiskola elnöke október 22-én vehette át a díjat Budapesten, a Néprajzi Múzeumban Szõcs Géza államtitkártól.

« 1. oldal »