2024. április 24. Szerda, György.
 

Eme ünnep alkalmából 9 érdekes tényt gyûjtöttünk össze a félelmetes kis zümmögõkrõl.

Alakulóban a görényesek2015-03-01 09:21:05

A helyi vadászgörény tartókat fognák össze, segítenének a kisállatok tartásában és más hasznos tanáccsal szolgálnának abban a klubban, amelynek február 28-án – szombaton – tartják alakuló ülését a Csapókerti Közösségi Házban.

A berettyóújfalui rendõrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki kilõtt egy felé repülõ, fokozottan védett túzokot Zsáka külterületén.

A rendõrök állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt elfogták azt a debreceni férfit, aki mérgében egy fa kockával okozott sérüléseket házõrzõjének.

Debrecen – Egy gombafertõzés tizedelheti meg a túlszaporodott állományt.

Tizennégy megyét érint a kéknyelv betegség, az ország területének kétharmad részén kellett korlátozó intézkedéseket bevezetni a megbetegedések miatt – mondta a kérõdzõ állatokat érintõ kór elterjedésérõl a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakmai fõtanácsadója egy veszprémi konferencián szerdán.

A lakók a lakásszövetkezettõl, a szövetkezet a lakóktól várja a megoldást.

Világ a túzok körül2014-10-05 09:59:27

Elõadások, interaktív vetítések színesítették azt a kétnapos rendezvényt, amelyet a túzok éve jegyében tartottak a minap Szerepen.

A 2007-2013-as EU-s költségvetési idõszakban állattartó telepek korszerûsítése jogcímre négy támogatási kérelem benyújtási idõszakban lehetett uniós támogatást igényelni.

Az egykori állatvásárok hangulata, jellege születhessen újjá – volt a cél.

A szárazság és a rossz tartás miatt rajzanak ki a méhek nagy számban.

A hazai vadgazdálkodás legfontosabb apróvadmadara a fácán, vadonélõ állománya azonban negyedével csökkent az elmúlt két évtizedben.

Az állatvédõk gyakran találkoznak a lakosság által rövid láncra kikötött, árnyéktól mentes helyen, megfelelõ mennyiségû – friss ivóvíz nélkül tartott kutyákkal. A nappali 30 foknál magasabb csúcshõmérséklet idején a rosszul tartott házi kedvencek rövid idõn belül hõgutát kaphatnak, mely hosszú távon pusztuláshoz vezet.

A delfinek szociálisan fejlett lények, érzéseiket hanggal és mozgással is képesek kifejezni. A kutatók évtizedek óta próbálják megfejteni, hogy a kommunikációjuk mennyiben hasonlít az emberéhez, és rendelkeznek-e saját nyelvrendszerrel.

Megérkezett az elsõ gólya2013-02-19 10:26:06
Megérkezett hétfõ reggelre az elsõ gólya az országba, ezúttal is a Veszprém megyei Tüskevár községbe. A gólya a tavasz hírnöke is egyben, reméljük ezúttal sem kell már sokat várni a természet ébredésére.


Debrecen - Az ebek kötelezõ megjelölése és zsebbevágó bírság az új állavédelmi törvényben.

Új állatorvos tûnt fel Dél-Biharban az utóbbi idõben. A gazdák még csak most ismerkednek a barátságos fiatalemberrel. Interjúnkban arra kértük, hogy mutatkozzon be az itt élõknek.

Ausztrál állatvédõ szervezetek az egész országban keresik a rendõrség és a média segítségével azt a fiatalt, aki ájulásig vert egy kengurut és a kegyetlen cselekedetet tartalmazó videofelvételt feltette a világhálóra.

« 1. oldal »