2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Az eseményre augusztus 29-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, gyõri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével, sõt, idén elõször a budapesti Füvészkert is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Könyvekkel megpakolt csacsifogat és könyvsimogató várja a látogatókat péntektõl vasárnapig a Fõvárosi Állat- és Növénykertben, ahol az Állati (jó) könyvtár elnevezésû rendezvénnyel ünneplik a Fõvárosi Szabó Ervin Könyvtár fennállásának 110. és az állatkerti mozgó könyvtár elindításának 100. évfordulóját.

Medvelesre várja a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark a családokat vasárnap, az idõjósló napon az elsõ száz gyerek ingyen mehet az állatkertbe - tájékoztatta a vadaspark kedden az MTI-t.

A nem mindennapi szaporulat világra szóló szenzációnak számít, mivel az állatkertekben rendkívül ritkán látható erszényes õshazáján kívül csak elvétve szaporodik.

Elkészült Magyarország legnagyobb állatháza, amelyben 222 faj 1200 egyede figyelhetõ meg. A Nyíregyházi Állatpark legújabb szenzációját, a Zöld Piramist és Ócenáriumot kedden mutatták be a sajtónak.
Megszületett az elsõ magyarországi földimalac kölyök a gyõri állatkertben. Az ellés nem csak hazánkban számít különlegességnek, de Európában az elmúlt egy évben ez az elsõ kölyök és az egész világon is összesen csak három született 12 hónapon belül.

„Csoda” történt az egy ausztrál állatkertben szerdán, legalább ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az elõzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.

Debrecen – Az állatok világnapja alkalmából a Nagyerdei Kultúrpark október 3-ától 5-éig kedvezményekkel és programokkal várja a látogatókat.

« 1. oldal »