2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Az ÁNTSZ járványügyi fõosztályának volt vezetõje szerint már megszûnt betegségek fertõzhetnek ismét.

A pázsitfûfélék pollenkoncentrációja országszerte emelkedik, az elkövetkezõ napokban sokfelé elérheti a tüneteket okozó közepes, sõt helyenként a magas szintet is – figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

Tavaszi nagytakarítás: odafigyeléssel, biztonságosan, mérgezések elkerülésével.

Harminc százalékkal nõtt a bejelentett mérgezések száma 2014-ben a megelõzõ évhez képest, a halálos kimenetelû esetek aránya azonban csökkent – derül ki az Országos Közegészségügyi Központ Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálata (ETTSZ) által készített összesítésbõl.

Az elkövetkezõ napokban elsõsorban a nyír, a kõris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegõben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A hétvégén várhatóan országszerte jelentõsen emelkedni fog a levegõben lévõ nyírfapollen mennyisége, elérheti a magas-nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A gyártó nem tudja a szerzõdés szerinti határidõre szállítani a torokgyík, a szamárköhögés, a merevgörcs, a járványos gyermekbénulás, valamint a Haemophilus influenzae b (Hib) elleni ötkomponensû védõoltást – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) hétfõn az MTI-vel az Országos Tisztifõorvosi Hivatalhoz érkezett gyártói jelzésre hivatkozva.

Várhatóan emelkedni fog, helyenként elérheti a tüneteket okozó szintet is a nyírfa virágporának koncentrációja a levegõben hétvégén, illetve a jövõ hét elsõ felében – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

Súlyos szemkárosodást, akár vakságot is okozhat, ha valaki szabad szemmel nézi a Napot - figyelmeztet az ÁNTSZ Országos Tisztifõorvosi Hivatala a pénteki napfogyatkozást megelõzõen.

Minden eddiginél több, négyszáznegyven iskola jelentkezett az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI) vízfogyasztást népszerûsítõ programjára, vagyis az idén több mint százhúszezer tanuló ismerkedhet meg az egészséges folyadékfogyasztással - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szerdán az MTI-vel.

A hétvégén országszerte elérheti a tüneteket okozó közepes-magas szintet az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a hivatalos Facebook-oldalán.

Az országos influenzajárvánnyal összefüggésben az országos tisztifõorvos körlevelet küldött a kórházak vezetõinek, illetve az Országos Mentõszolgálatnak, ebben folyamatos jelentést kér az üres intenzívágyak és a szabad lélegeztetõ gépek számáról.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt három Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen - Miskolcon, Putnokon és Sajószentpéteren - egészségtelennek minõsítette a levegõt az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) hétfõn.

Már húsz európai országban van kiterjedt influenzajárvány - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

A szálló por (PM10) magas koncentrációja miatt egészségtelen a Sajó-völgyben Putnok és Sajószentpéter levegõ-egészségügyi helyzete - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombat este az MTI-vel.

A napokban közel 32 ezer nõnek küld méhnyakrák-szûrésre szóló levelet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ); a névre szóló meghívót azoknak a 25 és 65 év közöttieknek postázzák, akik jogosultak az ingyenes vizsgálatra, és olyan településen élnek, ahol már elérhetõ a védõnõi méhnyakrák-szûrés.

Az influenzajárvány miatt egyre több fõvárosi és megyei intézmény vezet be látogatási tilalmat.

Nyakunkon van a járvány2015-02-01 18:02:20

Háromszorosára nõtt az influenzaszerû tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten.

Egyre több európai országban, köztük Magyarországon is kiterjedt influenzajárvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

Már több európai országban is kiterjedt influenza járvány van - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a Facebook-oldalán.

A mogyoró pollenszórása a hétvégén helyenként már tüneteket okozhat az arra allergiásoknak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken hivatalos Facebook-oldalán.

Egyelõre nincs járvány2015-01-16 10:37:39

Influenza: még idõben van, aki védõoltást szeretne kérni.

Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késõ védõoltást kérni - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közterületen tiltott helyen dohányzók ellen indítottak az idén legtöbbször eljárást a népegészségügyi szakigazgatási szervek. A különbözõ közforgalmú intézmények - a munkahelyek, vendéglátóhelyek - azonban szinte maradéktalanul betartják a nemdohányzók védelmérõl szóló törvény elõírásait - derült ki az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) éves összegzésébõl.

« 1. oldal »  Következő »