2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A termõföldek harmadán bizonyosan nem lehet már termésre számítani.
Hajdúböszörmény, Pród, Görbeháza - A termõföldek harmadán bizonyosan nem lehet már termésre számítani.

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevõ csapadék sehol sem valószínû vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az MTI-vel.

Áradások Erdélyben2010-06-23 11:54:20
A Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben percek alatt félméteres lett a víz a gyerektábor házainál. 80 általános iskolás diák és 11 tanár került életveszélybe, de mindannyian biztonságban vannak már.
Egy nap alatt körülbelül 1600 riasztást kaptak az országban a tûzoltók keddtõl szerda reggelig, az esetek 90 százalékában vízszivattyúzáshoz hívták õket a katasztrófavédelem adatai szerint.
Tombol a lengyel ár2010-05-25 09:02:20

A tudomány mai állása mellett keveset tudni az éghajlatváltozás következményeirõl, de azt biztos, hogy ezután is lehet itthon a korábbinál gyakrabban szélsõséges idõjárásra számítani.

Húsz embert kellett kimenekíteni Arnóton a víz fogságából az éjszaka a Sajó áradása miatt. A Bódva pedig tovább árad, a szakemberek az Edelényi depóniára figyelnek, aminek egy része az éjszaka már átszakadt.
Egyelõre nem rendeltek el Miskolcon és Borsod megyében. Az ügyvezetõ önkormányzati miniszter szerint a központi vis maior alapból bármilyen segítséget meg tudnak adni ugyanis a településeknek ...
Halálos áldozat Miskolcon2010-05-17 08:57:49
Miskolcon a legsúlyosabb a helyzet. Az árvíz egyre jobban közelít az a belvároshoz. A felhõszakadás miatt megáradt Szinva patak kilépett a medrébõl és mindent vitt, ami az útjába került. Egész városrészek kerültek víz alá.
A legfrissebb adatok szerint már majdnem 250 halottja van a földcsuszamlásokat és áradásokat okozó heves esõzéseknek Rio de Janeiro város környékén - közölték szerdán brazil tisztségviselõk.
Helikopteres birkamentés Ausztráliában. Új-Dél-Wales tartományban az áradások miatt több száz jószág került veszélybe. Az állatok vízben, sárban álltak, a gazdáik csakis légi úton tudták szárazra vinni a birkákat.
Több száz embert evakuáltak Spanyolország délnyugati részérõl a heves esõzések miatt, amelyek következtében a Guadalquivir folyó kilépett a medrébõl. Az andalúziai térségben négyszáz lakóépületet fenyeget közvetlenül az áradás.
A Berettyó-alsó belvízvédelmi szakaszon II. fokú készültséget rendelt el hétfõn a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság.
« 1. oldal »