2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A rezsidémon leverte Európát, de Magyarország tartja magát. Csak Romániában olcsóbb a gáz, és a magyaroknál csak a bolgárok fizetnek kevesebbet az áramért. Kár, hogy a fizetésünk olyan kevés, hogy még ez is sok nekünk. A kormány az Émász és az Elmû egy részének felvásárlása után tovább nyomhatja lefelé az árakat, pedig nem azokkal van baj, hanem a bérekkel.

A hajdúszoboszlói rendõrök kérik a lakosság segítségét.

Az áram csak szigorú feltételekkel kapcsolható ki a fogyasztók ingatlanaiban, több energiaszolgáltató mégsem veszi ezt figyelembe - közölte a Budapesti Békéltetõ Testület pénteken az MTI-vel.

A tetétleni körzeti megbízott elfogta azt a helyi férfit, aki kihasználta, hogy idõs szomszédja kórházba került és annak lakatlan házából szinte mindent elvitt.

Az E.ON idén is felfüggeszti az ünnepek idejére a kikapcsolást.

Az MVM Magyar Villamos Mûvek Zrt. és a Mol-csoport tagja, a Slovnaft a.s. november 19-én közös, nem kötelezõ érvényû ajánlatot tett a szlovák villamosmûvek 66 százalékos, az olasz ENEL SpA. energetikai cég tulajdonában lévõ részvénycsomagjának megvásárlására.

Az összekapcsolt cseh-szlovák-magyar-román másnapi villamosenergia-piacon várhatóan november 19-én indul a kereskedés, az elsõ szállítási nap november 20-a lesz - közölte a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.

A múlt év õszihez képest 5,7 százalékkal kevesebbe kerül az áram hétfõtõl, miután a rezsicsökkentésrõl februárban hozott törvény erre vonatkozó szabálya vasárnap hatályba lépett.

Szeptember elsejével további 5,7 százalékkal lesz olcsóbb az áram, így tavaly január óta már negyedével csökkent az áramdíj. Németh Szilárd a Fidesz rezsicsökkentéssel foglalkozó munkacsoportjának vezetõje megerõsítette: a lakossági rezsicsökkentés után jön az ipari rezsicsökkentés is. A politikus emlékeztetett: a lakossági fogyasztóknak a távhõ áráért októbertõl kell majd 3,3 százalékkal kevesebbet fizetniük.

A harmadik rezsicsökkentési törvénynek megfelelõen megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter rendelete a villamos energia egyetemes szolgáltatás árképzésérõl szóló rendelet módosításáról, amely tartalmazza a szolgáltatók által alkalmazható maximális áramtarifadíjakat szeptember elsejétõl.

Ezúttal az áram ára csökken majd, 5,7 százalékkal. És õsszel lesz még egy csökkentés: októbertõl, a fûtési szezon kezdetétõl a távhõ lesz olcsóbb, valamivel több, mint 3 százalékkal.

Júliusban Budapesten volt a harmadik legolcsóbb a lakossági áramár 23 európai város közül, a gázár esetében a magyar fõváros lakói a második legalacsonyabb tarifát fizették - írja a Népszabadság szerdai számában az energiahivatal adatai alapján.

Akár 10-30 százalékkal is olcsóbb lehetne a villamos energia bizonyos, a kapcsoltan hõt és áramot termelõ erõmûvekhez közelebbi területeken, ha a kormány módosítana a jogszabályi környezeten - állítja a szakmai szövetség.

A Fidesz szóvivõje szerint novembertõl a tavalyi árhoz képest 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a családok a gázért, a távhõért, az áramért. Zsigó Róbert vasárnap az MTI-vel közölte azt is: a jövõ héten ötvenhét városban folytatódnak a kormánypárt rezsicsökkentési fórumai.

Itt a nyár és a kánikula, amivel az energiaszámlák megugrása is természetes jelenség. De ennek nem kell így lennie, ha betartod a különösen nyári idõszakban hasznos tippeket.

 

Az év elején az a hír járta, hogy a januári 10 százalékos rezsicsökkentés után még az idén további kétszer 10 százalékkal csökkentené a kormány a gáz, az áram és a távhõ árát. Márciusban vagy áprilisban. Ami már elmúlt.

 

A fogyasztóknak ezentúl több, eddig csak különdíj ellenében igénybe vehetõ szolgáltatásért sem kell majd fizetniük.

Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.
Debrecen – Egy átlagos magyar család körülbelül havi 5000 forinttal fizet kevesebbet rezsire február óta.

Biharnagybajom – A hóvihar miatti áramszünet csütörtökön késõ este kezdõdött Biharnagybajomban.

 

A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklõdhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sõt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

Illusztráció - Január 1-jétõl tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és áram ára
Budapest, 2012. december 6., csütörtök (MTI) – Jövõ év január 1-jétõl tíz százalékkal csökken a lakossági gáz és villamos energia ára – ismertette a kormány döntését a Miniszterelnökséget vezetõ államtitkár csütörtökön Budapesten, újságírók elõtt. Lázár János közölte azt is: jövõ szerdán hagyja jóvá a kormány az E.ON gázüzletágának megvásárlását; kormányzati ellenõrzés alá kerülnek a stratégiai és a kereskedelmi gáztározók.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Komádi Rendõrõrsének járõrei még október 28-án hajnalban áramlopás miatt intézkedtek egy komádi férfival és egy körösszakáli nõvel szemben, akik illegálisan - és életveszélyes kialakítással - vételezték házukban a villamos áramot.

Megugrottak az áramárak2011-11-03 11:13:17

Megugrottak az árak a Magyar Villamos Mûvek (MVM) múlt héten tartott áramnagykereskedelmi árverésén, az alapvetõ viszonyítási pontnak tekintett zsinórtermék az elsõ, júliusi aukcióhoz képest 8 százalékkal drágult. Az idei áramtarifákat meghatározó tavaly év végi árverésekhez képest pedig átlagosan mintegy 20 százalékos az emelkedés – számolta ki a Népszabadság az állami energiaholding internetes oldalán fellelhetõ közlemény alapján.

Ágrólszakadtan2010-08-18 09:42:45

Az idõsebbek se igen emlékeznek olyan különös idõjárásra, mint amilyen az utóbbi egy-pár évben ránk telepedett.

« 1. oldal »  Következő »