2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Debrecen, 2012. október 10., szerda (MTI) – A megnövekedett forgalom miatt szerda délutánra három órára nõtt a tehergépkocsik várakozási ideje Románia felé a kilépõ oldalon az ártándi határátkelõnél; a személyautóknak nem kell várakozniuk – közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje az MTI-vel.

28 millió forint értékû hamisított ruházati terméket szállított az a kamion, amelyet Ártándon tartóztattak fel a Nemzeti Adó-és Vámhivatal munkatársai.

 

A kerékpárútra nagy szükség van - illusztrációA kerékpárútra nagy szükség van -Amikor elõször hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövõ évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembe. Petneházi Attila jegyzete.

 

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvényekre érkezõk és a nyári szabadságukról Nyugat-Európába visszautazó külföldiek magas száma miatt az Ártándi közúti határátkelõhelyen mindkét irányban rendkívül intenzív forgalomra számítunk ezen a héten, kiemelten a hétvégén.


Ártánd – Több ezer hamis márkajelzésû pólót és fehérnemût találtak kedden éjszaka Ártándon egy Törökországból érkezõ és általános ruhanemûket szállító kamion rakterében – tájékoztatott szerdán Kupecz József regionális vám- és pénzügyõrségi szóvivõ.


Ártánd. Revizorok, pénzügyõrök és pénzügyi nyomozók ellenõrizték a kamionokat Ártándnál; a vizsgált fuvarozók majd’ egyharmada vétett a foglalkoztatási szabályok ellen, ami esetenként akár egymillió forintos mulasztási bírságot is jelenthet.

Korrupció gyanúja miatt hurcoltak meg nyolc ártándi határrendészt  a napokban.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy héten belül már második alkalommal tartóztattak fel hamisított ruhákat szállító teherautót Ártándon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Ártándnál ellenõriztek egy Törökországból érkezõ kamiont, amely Németországba szállított volna ruházati termékeket.

A Húsvéti ünnepek alkalmával a hosszú hétvégén – Romániát úti célul választó – kirándulni indulók az Ártándi határátkelõhelyen mindkét irányban jelentõs forgalomra számíthatnak.


A román fél a határforgalom ellenõrzésében jelentõs szigorításokat vezetett be, mely miatt az Ártándi Közúti Határátkelõhelyen nagymértékben lassult a határforgalom, ezért kérjük a 7,5 tonna feletti tehergépjármûvek vezetõit, hogy elindulás elõtt tájékozódjanak a magyar-román határviszonyokról.


Közvetlenül egymás után érkezett az a két kamion Magyarországra, amelyekben összesen 45 millió forint értékû hamis ruházati terméket foglaltak le a Nemzeti Adó-és Vámhivatal pénzügyõrei Ártándon az elmúlt hétvégén.

Biharkeresztes - Tegnap kora délután a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen kilépésre jelentkezett egy 20 éves moldáv állampolgár, akinek ellenõrzése során megállapítást nyert, hogy ellene a BÁH Észak-Alföldi Regionális Igazgatóság beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el.


Ártánd – Ma hajnalban az ártándi határátkelõhelyen belépésre jelentkezett Magyarország területére egy román gépkocsivezetõ (a váltótársával együtt) az általa vezetett román honosságú kamionnal, amely a menetokmányok szerint papírtörlõ kendõket és fékalkatrészeket szállított.

 


Ártánd, Biharkeresztes, Debrecen – Kedden délután az Ártándi közúti határátkelõhelyen belépésre jelentkezett egy görög állampolgár által vezetett, német honosságú kamion.

 

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhely kilépõ személyforgalmi sávon tegnap éjszakai szolgálatot teljesítõ határrendészek alapos ellenõrzés alá vontak egy– kilépési szándékát jelzõ – iraki állampolgárságú férfit.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyõrei több mint 30 kg marihuánát foglaltak le egy román rendszámú busz utasánál.

Két algír határsértõt fogtak el kedden délelõtt a megyei rendõr-fõkapitányság Bihar Bevetési Osztályának és a Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltéségének munkatársai – tudatta Vezendi Jánosné, sajtószóvivõ.

A Vám- és Pénzügyõrség és a rendõrség munkatársai az éjszaka nagy mennyiségû hamisított parfümöt találtak egy török kamion rakterében Ártándon. A Törökországból érkezõ és a fuvarokmányok szerint üres üvegeket szállító kamiont a pénzügyõrök röntgen berendezéssel átvilágították. >>>
Iraki menekülteket fogtak2009-11-11 13:22:59

A debreceni Vám-és Pénzügyõri Hivatal munkatársai tegnap éjszaka 4 iraki menekültet találtak egy román teherautó rakterében.

Tetemek a magyar határnál2009-11-09 14:30:11

Magyarországon mintegy 30 millió forint az eszmei érteke annak a 3 ezer kistestû védett madárnak, melyek tetemét vasárnap hajnalban találták meg a debreceni Vám- és Pénzügyör Hivatal munkatársai az ártándi határátkelõnél.


1,5 millió forint értékû HASIS szállítmányt fogtak Ártándon.

 

A Vám- és Pénzügyõrség munkatársai Ártándnál ellenõriztek egy lengyel kamiont, amely – okmányai szerint – Törökországból Lengyelországba szállított PVC terítõket.

Ezerötszáz madártetemet találtak a vámosok csütörtökre virradóan egy román rendszámú kamion rakterében Ártándon.

Újabb fogás a határnál2008-11-18 08:26:11

Hétvégén két moldáv nõt akartak átcsempészni az ártándi határátkelõn.

« Előző « 2. oldal »  Következő »