2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevõ csapadék sehol sem valószínû vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az MTI-vel.

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) – Az árvíz- és a belvízhelyzetre való tekintettel a higiénés szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a fertõzõ megbetegedések megelõzése érdekében.

Az idén elmarad a tavasz2013-04-04 10:02:04

Még nem tudni, mekkora károkat okoz a rengeteg esõ az õszi és a tavaszi vetésnek, de az már biztos, hogy tavaly ilyenkor jóval elõbbre tartott a természet. Két száraz hét kellene a földeken, csakhogy a középtávú elõrejelzések szerint április közepéig még nem lesz klasszikus értelemben vett tavasz.

 

Európai uniós támogatással megújul a Berettyó folyó teljes magyarországi szakasza: a 3,5 milliárd forint értékû fejlesztés eredményeként 31 településen, összesen mintegy 70 ezer lakos élet- és vagyonbiztonsága javul - ismertette Bara Sándor, a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) igazgatója pénteken Berettyóújfaluban.

700 ember állhat a gátakra Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – A hivatásos katasztrófavédelem 700 önkéntese tett esküt megyeszerte szombaton délelõtt

Az országban egyedül a Hortobágy-Berettyó bal partján, Nádudvar és Bucsa között van harmadfokú készültség.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó bal parton a Bucsa és Nádudvar közötti szakaszon, valamint a Berettyó torkolati szakaszán.

Matracok égtek a zamárdi általános iskolában vasárnap délután. A tûz az intézmény tornatermében keletkezett, ahol 20-25 négyzetméteren voltak egymásra pakolva a matracok és más könnyen éghetõ tárgyak.
Már épülnek az elsõ házak Felsõzsolcán, ahol önkéntesek is dolgoznak az építkezéseken. Határidõig 171 háztulajdonos jelezte, hogy igénybe szeretné venni az állami támogatást, ...
A biztosítótársaságokhoz több mint 190 ezer kárbejelentés érkezett hétfõ délig, ezek becsült értéke meghaladja a 24 milliárd forintot - írja szerdai közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége.
Legyalulta a víz az utakat2010-06-22 10:33:24
« Előző « 2. oldal »  Következő »