2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Elsõfokúra mérsékelte az árvízvédelmi készültséget a Hortobágy-Berettyón Bucsa és Nádudvar között vasárnap a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) – közölte az igazgatóság védelemvezetõje az MTI-vel.

Fagyra és hóra várnak a gazdák, hogy elpusztuljanak a kártevõk.

Az Európai Unió 2020-ig tartó költségvetési ciklusában 200-250 milliárd forintot fordíthat Magyarország árvízvédelemre – mondta Láng István, az Országos Vízügyi Fõigazgatóság mûszaki fõigazgató-helyettese pénteken Baján, az Árvízi veszélyeztetettség Magyarországon 2014 címû konferencia elõtt tartott sajtótájékoztatón.

Szombaton tartották a berettyóújfalui mentõcsoport rendszerbeállító gyakorlatát.

Árvíz - Több mint 2500 kilométeren van készültség
Budapest, 2013. április 7., vasárnap (MTI) – A folyók magyarországi szakaszain több mint 2500 kilométeren van árvízvédelmi készültség, számottevõ csapadék sehol sem valószínû vasárnap – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság az MTI-vel.

Gyakorlatoztak a polgári védelmisek április 20-án Csökmõn, másnap Darvason, ma pedig Zsákán. A Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság pályázati támogatásból tudta megszervezni ezt a képzést a Berettyó folyó melletti településeknek.

« 1. oldal »