2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A felsõoktatási intézmények jelentõs része nem szabályszerûen használta fel a közpénzeket és nem tartotta be a gazdálkodására vonatkozó elõírásokat az Állami Számvevõszék (ÁSZ) által ellenõrzött, 2009 és 2013 közötti idõszakban – mondta az ÁSZ elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenõrzésének elõkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

A felsõoktatási államtitkárság szerint az Állami Számvevõszék (ÁSZ) felsõoktatási intézmények gazdálkodásával kapcsolatos idei vizsgálatai igazolják, hogy elengedhetetlen volt a kancellári rendszer bevezetése.

Az Országgyûlés kulturális bizottságának adott tájékoztatást csütörtökön az Állami Számvevõszék (ÁSZ) 17 gazdasági formában mûködõ színházi társaság ellenõrzésérõl. A beszámoló szerint általánosak voltak a szabályozási hiányosságok, ezért a színházaknak intézkedési tervet kellett készíteniük, amelyeket az ÁSZ elfogadott.

Hat távhõszolgáltató és három hulladékkezelõ társaság után a szegedi, a celldömölki és a nyíregyházi távhõszolgáltató vállalatok ellenõrzését is lezárta az Állami Számvevõszék (ÁSZ), a jelentéseket szerdán hozták nyilvánosságra.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) megállapítása szerint szabálytalanul mûködött az ellenõrzött önkormányzati – többcélú és intézményi – társulások jelentõs része 2008 és 2011 között, és ez akadályozta, hogy átláthatóan és eredményesen lássák el feladatukat.

Az Állami Számvevõszék megkezdte az áprilisi országgyûlési választáson pártlistát állított, de parlamenti képviselethez nem jutott pártok ellenõrzését – közölte az Állami Számvevõszék hírportálján hétfõn.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) folytatja az országgyûlési választás kampánypénzeinek ellenõrzését: most a parlamentbe jutott pártok azon jelöltjeit vizsgálják, akik az egymillió forintos költségvetési támogatáson felül is költöttek a kampányban – olvasható az Állami Számvevõszék hírportálján.

Még három napig, kedd 16 óráig juttathatják el hirdetési árjegyzéküket az Állami Számvevõszékhez (ÁSZ) azok a sajtóorgánumok, amelyek az õszi nemzetiségi választáshoz kapcsolódóan politikai hirdetéseket kívánnak közzétenni.

Az Állami Számvevõszék július 30-ig fogadja azon sajtótermékek hirdetési árjegyzékeit, amelyek politikai hirdetést kívánnak közzétenni az október 12-ére kitûzött önkormányzati választást megelõzõ kampányidõszakban – közölte a szervezet internetes oldalán, a www.asz.hu-n szerdán.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) átadta az Országgyûlésnek második félévi ellenõrzési tervét, amelynek részeként elõször vizsgálja az összes egyetemet és fõiskolát – tájékoztatta a szervezet szerdán az MTI-t.

Közzétette honlapján az Állami Számvevõszék (ÁSZ) az országgyûlési választási kampányban megjelentetett politikai hirdetésekre vonatkozó, sajtótermékek által megküldött tájékoztatókat – közölte az ÁSZ kedden az MTI-vel.

Ezért elsõsorban olyan szervezeteket ellenõriz, amelyek tevékenysége a mutató alakulása szempontjából jelentõs - mondta Domokos László elnök egy konferencián.

Megkezdte a fõvárosi kerületi nemzetiségi önkormányzatok ellenõrzésérõl szóló jelentések nyilvánosságra hozatalát az Állami Számvevõszék (ÁSZ), amely visszatérõ hiányosságokat, szabálytalanságokat tárt fel az ellenõrzések során.

Április közepén a megyei sajtót bejárta a hír városunk pénzügyi helyzetérõl, amit az Állami Számvevõszék vizsgált a 2007 és 2010 közötti idõszakban. A jelentésbõl kiderült: az említett idõszakban húszszorosára nõtt Berettyóújfalu adósságállománya. Mennyire lepte meg az ÁSZ-jelentés a városvezetést? – fordultunk Muraközi István polgármesterhez.


Berettyóújfalu - A megvalósult uniós fejlesztések (az utófinanszírozás miatt) likviditási gondot okoztak.


Debrecen, 2012. április 24., kedd (MTI) – Berettyóújfalu pénzintézetekkel szembeni kötelezettsége a 2007 eleji 198 millió forintról a múlt év közepére 4,24 milliárdra nõtt; az önkormányzat likviditási gondjait növelték az EU-s pénzbõl megvalósult fejlesztések – derült ki az Állami Számvevõszék (ÁSZ) kedden közzétett jelentésébõl.

« 1. oldal »