2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Az átjelentkezés és a nemzetiségi regisztráció lehetõségérõl érdeklõdnek a legtöbben a Nemzeti Választási Iroda (NVI) központi Választási Információs Szolgálatánál (VISZ), naponta több mint ötven választópolgár keresi meg telefonon vagy e-mailben a szolgálatot.

Mintegy 6 ezren jelezték eddig, hogy a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek választásán a lakóhelyüktõl távol, de egy másik magyarországi településen kívánnak szavazni. Az átjelentkezési kérelmeket még három hétig lehet benyújtani.

Ma 16 órakor lejárt az átjelentkezési kérelmek benyújtásának határideje, aki eddig az idõpontig nem tette ezt meg a lakóhelye szerinti jegyzõnél, nem szavazhat a vasárnapi európai parlamenti (EP-) választáson a lakóhelyétõl eltérõ településen. Eddig több mint 47 ezren már jelezték, hogy nem a lakóhelyükön kívánnak szavazni.

Még öt napig, május 23-án 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzõjénél, ha valaki az európai parlamenti (EP-) választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

Még egy hétig, május 23-án 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzõjénél, ha valaki az európai parlamenti (EP-) választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

Ma, péntek 16 óráig lehet jelezni a választópolgár lakóhelye szerinti település jegyzõjénél, ha valaki az országgyûlési választás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen szeretne szavazni.

Még egy hétig, jövõ péntek délután 4 óráig kérhetik átjelentkezésüket egy másik településre azok a magyarországi lakóhellyel rendelkezõ választópolgárok, akik az országgyûlési választáson nem a lakóhelyük szerinti településen kívánnak voksolni. Eddig csaknem 50 ezren jelezték, hogy nem a lakóhelyükön akarnak szavazni.

« 1. oldal »