2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A júliusi rég látott áremelkedés után augusztus elejére korrigáltak a hipermarketek: egy hónap alatt váratlanul olcsóbb lett a nagybevásárlás. A felmérés közben megnéztük, hogyan kezeli az Auchan a szigetelõk áradatát, és az is újra bebizonyosodott: érdemes nagyítóval vásárolni, mert a régi trükk tovább hódít - kisebb csomagot adnak ugyanannyiért.

Az elmúlt hetekben szinte valamennyi alapvetõ élelmiszer elõállítója áremelési szándékkal kereste meg a kereskedõket, az elhúélzódó tárgyalások több esetben is eredményesek lehetnek.

Ijesztõ jövõképet vázolt egy interjúban Philip Clarke, a Tesco vezérigazgatója. A brit üzletember - aki egyben a világ kiskereskedelmének egyik legfontosabb alakja - úgy fogalmazott: "Végéhez közelít az olcsó élelmiszerek kora."

 

Több ezer dollárt is fizetnek Japánban egyetlen darab dinnyéért. Gondoljon majd erre, amikor meglátja az idei dinnyeárakat.

Az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetség szerint az e-útdíj miatt akár 30 százalékkal is nõhet az élelmiszerek ára.

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint megalapozatlan azt állítani, hogy az idei belvíz termény- vagy élelmiszer-áremelést eredményez.


A 2007-2008-ban tapasztalt élelmiszerválsághoz hasonló krízis alakulhat ki, ha a gabonatermelõ országok ismét exportkorlátozó intézkedésekhez nyúlnak – figyelmeztetett az ENSZ élelmezésügyi és mezõgazdasági szervezete, a FAO abban a jelentésében, amely az aszály miatti globális élelmiszerár-emelkedésrõl számol be.


Debrecen - Az eszköz támogatásának feltétele, hogy a kérelmezõ tenyészetéhez legyen rendelve.

Pocsaj - EU-s élelmiszercsomagot adtak december elején a rászoruló családoknak, valamint a 60 év felettieknek Pocsajban.

A csomag tartalma volt: száraztészta, liszt, édesség, instant ételek, konzervek, melyek minden háztartásban valamennyi pótlást jelentettek.

Emelkedhet a tej ára2011-09-15 16:02:56

Debrecen - Az augusztus második fele óta tapasztalható áremelkedésnek köszönhetõen az azonnal szállítható nyerstej literenkénti ára 100-103 forint, a szerzõdött ár pedig 85-90 forint körül van.

Berekböszörményben ismeretlen tettes vasárnap reggelre virradóan egy családi ház melléképületébe tört be, onnan cukrot, hagymát, tojást és egy bárdot tulajdonított el.

Tartós élelmiszert osztottak Hajdúböszörményben. 3500 család kapott hasznos ajándékot.

« Előző « 4. oldal »