2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Tovább tarthat az építõipar lendülete az MTI-nek nyilatkozó szakértõk szerint, akik azonban azt is kiemelték, hogy az ágazatot elsõsorban az állami beruházások húzzák.

Szeptemberben 9,3 százalékkal nõtt az építõipar teljesítménye az egy évvel korábbihoz képest a nyers és a munkanaptényezõvel kiigazított adatok szerint egyaránt - jelentette hétfõn a Központi Statisztikai Hivatal (KSH)q

A tégla- és cserépgyártás mintegy 60 százalékkal zuhant 2008 óta, de más építõanyag-gyártók sincsenek jobb helyzetben: az ágazat nem áll messze attól, hogy több építõanyag gyártása teljesen megszûnjön Magyarországon - jelentette ki a Magyar Téglás Szövetség elnöke szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.


A Társaság a Lakásépítésért Egyesület úgy számol, 3-5 százalékos THM mellett lennének elérhetõk a lakáscélú kölcsönök.

Nagy beruházások híján újabb drámai év jön a magyarországi építõiparban az Atradius Hitelbiztosító legfrissebb iparági jelentése szerint.

Csaknem 6 százalékos volt a visszaesés tavaly az építõiparban, az ágazat teljesítményét jórészt a lakásépítések elmaradása húzta le. A szerzõdésállományok növekedése alapján jövõre akár javulhat is a helyzet.

Tavaly novemberben az építõipari termelés volumene - kiigazítatlan adatok szerint és munkanaptényezõvel kiigazítva egyaránt - 11,7 százalékkal maradt el az egy évvel korábbi, magasabb bázisadattól, az elõzõ havinál szezonálisan kiigazítva 3,7 százalékkal kisebb volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Új lakás, ami nem megy2012-07-30 10:09:32


Folytatódott a lakásépítések visszaesése, bajban a vállalkozások.

Új lakás, ami nem megy2012-07-30 10:09:31


Folytatódott a lakásépítések visszaesése, bajban a vállalkozások.

Szárnyal az építõipar?2012-05-10 09:30:34

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az elsõ negyedévben Hajdú-Bihar megyében annyi lakást adtak át, mint a fõvárosban.

Beregi András Komádi lakossal találkoztam a minap, aki a HU-DAN Bt. részérõl, dán fõiskolákat és egyetemeket képvisel Magyarországon.

Tízéves mélypontjára, az ezredfordulós szintre süllyedt vissza az építõipari termelés Magyarországon. A lefelé tartó trendet a ma megjelent júniusi adat is megerõsíti, egyben rávilágít, hogy a második negyedéves gyenge GDP-eredményünkben fontos szerepet játszik az ágazat mélyrepülése.

« Előző « 2. oldal »