2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A sok esõ problémákat okoz az õszi betakarítási, vetési és talaj-elõkészítési munkákban; a napokban lehullott csapadék mennyisége helyenként többszörösen meghaladta a sokéves átlagot, ami az ország minden tájegységében problémát jelent, de eloszlása nagy ingadozást mutat akár egy megyén belül is – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI érdeklõdésére hétfõn.

Továbbra is jelentõs esõzésekre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat. Három északkeleti megye kivételével az egész országban figyelmeztetések vannak érvényben.

Tizenhárom megyére és a fõvárosra a várható heves zivatarok és felhõszakadás miatt figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A belvíz- és csatornaproblémák nem függenek össze, de együtt jelentkeztek.

Jön fel, mint a talajvíz2011-01-16 11:32:07

A rendkívüli idõjárás miatt egy év alatt több mint egy méterrel megemelkedett a megyében a talajvízszint. Az alacsonyabban fekvõ, kertségi területeken a víz a pincékbe is betör. A Biczó István kertben több házat már az összedõlés fenyeget. A szokatlan idõjárási körülményekhez nemcsak az emberek, hanem az állat- és növényvilág is kénytelen alkalmazkodni. A védettebb erdõrészeken már nyílik a hóvirág.

Már a csatornák sem bírják elvezetni a sok belvizet egyes településekrõl. Bárándon például délután leállították a szivattyúkat. Megtelt a Hamvas-sárréti csatorna, nincs hová vezetni a vizet. A Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság szivattyútelepei viszont teljes kapacitással mûködnek. Egy hét alatt annyi vizet emeltek át a befogadókba, amennyi a Velencei-tóban van.

Áradások Erdélyben2010-06-23 11:54:20
A Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben percek alatt félméteres lett a víz a gyerektábor házainál. 80 általános iskolás diák és 11 tanár került életveszélybe, de mindannyian biztonságban vannak már.
Kihirdette a veszélyhelyzetet kedden késõ este a Kormányzati Koordinációs Bizottság Pásztó és Hasznos térségére. A veszélyhelyzet elrendelését és a koordinációs bizottság összehívását a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság kérte, ...

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útállapotok 2010. május 19-én. Fontos információk az autósoknak!

Megyénkben komoly gondokat okoz a belvíz, az elöntött területek nagysága napról-napra változik. A két nagy levezetõ csatorna megtelt, és bár kezelhetõ lenne az óriási víztömeg, pénz hiányában nem lehet folytatni a védekezést.

A legfrissebb adatok szerint már majdnem 250 halottja van a földcsuszamlásokat és áradásokat okozó heves esõzéseknek Rio de Janeiro város környékén - közölték szerdán brazil tisztségviselõk.
Nagyjából ötvenezer ház semmisült meg a 31 halálos áldozatot követelõ heves esõzések miatt az indiai Nyugat-Bengál államban - közölte szerdán az állam egyik minisztere. A sérültek száma egyelõre nem ismert.

Elterült, mint a Nagyalföld az a 13 emeletes kínai társasház, amelynek déli oldalán egy közel 5 méteres mélygarázs ásásába kezdtek, a kitermelt földet pedig az északi oldalán halmozták fel.

« 1. oldal »