2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 


Étrendünk döntõ jelentõségûDebrecen – A helyes táplálkozás olyan, mint egy piramis. A piramis alapját a gabonamagvak képezik. Ezek nagy mennyiségû keményítõt tartalmaznak, melynek elégetésébõl nyeri szervezetünk a legtöbb energiát. Ugyanakkor a gabonamagvak fehérje- és foszfortartalma alacsony és nem tartalmaznak elegendõ esszenciális – szervezetünk által elõ nem állítható – aminosavat, így étrendünk kiegészítésre szorul.

A húsvéti bárány már az ószövetségi zsidóság számára is áldozati étel volt.

Vannak olyan, ételekkel kapcsolatos tévhitek, melyekkel kapcsolatban fel sem merül bennünk, hogy ne lennének igazak. Pedig ki hitte volna, hogy a szerencsesüti nem kínai, az almáspite nem amerikai.

Ha nagy a baj, a világért se várjon az újévig, menjen orvoshoz!

Minden agglegénynek fejtörést okoz a sütés-fõzés, a megoldást gyakran gyors- és mirelit ételek elkészítése, vagy rendelése jelenti. Holott vannak egyszerû receptek, amelyek nem csupán egyszerûek, olcsóak, de táplálóak és nagyon finomak is.

Ma délután 13 óráig várják a nevezõket Csökmõn a Faluházban, ahol második alkalommal rendezik meg a Népi ízek versenyét.

Ételekkel versenyeztek2009-02-02 09:37:49

  Elõször rendezte meg a csökmõi Faluház a Népi Ízek Versenyét január 31-én délután. Az újdonsült kezdeményezés megmozgatta az embereket, sok finomságot hoztak zsûrizésre.

A töltött káposztának jót tesz, ha áll néhány napot, és a pulyka is ízletes még december 27-én is, sõt, a bejglit is lehet enni, akár szilveszterig is. Viszont mindent meg lehet unni egy idõ után - vagy csak egyszerûen túl sokat csináltunk -, ezért mindenképpen kell egy-két trükk, hogyan lehet eltüntetni a maradékokat. Maradéktalanul.

Vágykeltõk a konyhából2008-11-07 10:44:45

Zeller, osztriga, csokoládé, gyömbér, ginzeg, krumpli: csak néhány azok közül az élelmiszerek közül, amelyek az utóbbi pár ezer évben kéredzkedtek fel az afrodiziákumok listájára - ám a tudomány fejlõdésével ezek közül sok le is került onnan. Natúrviagrák, amelyek fennmaradtak a rostán.

« 1. oldal »