2024. április 24. Szerda, György.
 

A következõ napokban már véglegesíteni kell, ki mit is kér béren kívüli juttatásként. Úgy tûnik azonban, a munkáltatói tájékoztatókat érdemes gyanakodva kezelni. Néhány elemet ugyanis helyenként erõsen félrevezetõ módon ismertetnek.

Jövõre a cafeteria-rendszer csak néhány apró részletében módosul, az Erzsébet-családon belül pedig jön a külön sport- és kultúrautalvány. Az elfogadóhelyek megtalálását, az utalványok vonalkódjának ellenõrzését egy okostelefonos alkalmazás segíti.

Az új adócsomag kizárja azokat az utalványokat a kedvezõ adózási körbõl, amelyek visszaválthatóak, készpénzzé alakíthatóak. A jövõben a lakáscélú hitel törlesztését is támogathatja a munkáltató. Többet is megéri pénztárba tenni.

Újabb utalványok forgalmazását kezdi meg a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. január közepétõl az Erzsébet-utalvány család keretében - jelentette be Kocsmár Kornél, a NÜSZ ügyvezetõ igazgatója kedden Budapesten, egy szakmai fórumon.

 

Egy hangfelvétel szerint 200 forintos étkezési utalványért cserébe gyûjtenek kopogtatócédulákat szombathelyi romáktól. A beszélgetés szerint a pénz a Fidesztõl származik, de a szombathelyi Fidesz már csütörtökön jelezte, illetéktelenek fideszes aktivistának adták ki magukat.
« 1. oldal »