2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

Hat hónappal enyhítette, így jogerõsen két év fogházbüntetésre ítélte a másodfokon eljáró Nyíregyházi Törvényszék azt az orvost, akinek autójában életét vesztette a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház két neurológusa – tájékoztatta a Naplót dr. Toma Attila szóvivõ. A közlekedési baleset szinte napra pontosan két éve történt.

A feldühödött tömegben néhányan csillapították a többieket.

Debrecen – 14 év börtön és 570 millió forint vagyonelkobzás az elsõfokú ítélet „mérlege”.

 

Másodfokon is pert vesztett az AXA Bank, mivel a Fõvárosi Ítélõtábla kedden kihirdetett ítéletében helybenhagyta az elsõfokú bíróság ítéletét az AXA Bank Europe SA magyarországi fióktelepének a forinthitel-szerzõdések tisztességességével kapcsolatban a magyar állam ellen indított perében.

Eljárási hibák miatt hatályon kívül helyeztetné a romagyilkosságok ügyében hozott elsõfokú ítéletet az elsõrendû vádlott védõje, a Fõvárosi Fellebbviteli Fõügyészség szerint viszont erre nincs ok.

A másodfokon eljáró Fõvárosi Ítélõtábla helybenhagyta az OTP Ingatlanlízing Zrt. ellen hozott elsõ fokú ítéletet, így a kedden kihirdetett ítélet szerint a pénzintézet forinthitel-szerzõdései tisztességtelenek.

Bûnösnek mondta ki felfegyverkezve elkövetett, közfeladatot ellátó személy elleni erõszak bûntettében a Hajdúböszörményi Járásbíróság azt a férfit, aki tavaly áprilisban csavarhúzóval támadt egy mentõápolóra, miközben Hajdúdorogról Debrecenbe szállították.

Ballagás utáni családi csetepaté ügyében hozott ítéletet az ítélõtábla.

Bûnösnek találta több ember csérelmére elkövetett emberölés bûntettében és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék R. Lajost, aki 2010 õszén egy vita hevében tõrrel megölte két szomszédját, a Debrecenhez közeli Bayk András kertben.

Április elején folytatódhat a Debreceni Ítélõtáblán az az adócsalási ügy, mely vádlottjai több éven keresztül százmilliós kárt okoztak az államnak.

A tízezer forintot alig haladta meg a zsákmány…

Több mint 14 ezer euró (mintegy 4,3 millió forint) kártérítést és perköltséget kell fizessen a magyar állam egy baktalórántházi korábbi rokkantnyugdíjasnak a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elsõ fokú, egyelõre nem jogerõs ítélete szerint.

Elutasította a Raiffeisen Bank és a Raiffeisen Lízing Zrt. kereseti kérelmét a Fõvárosi Törvényszék kedden kihirdetett elsõfokú ítéleteiben, amelyekben forintalapú és deviza fogyasztói kölcsönszerzõdéseik tisztességességét kívánták bizonyítani.

Az alkalmazottak csak a töredékét kapták meg a nekik járó bérnek.

Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben és kifosztásban találta bûnösnek a Debreceni Törvényszék azt a nyíregyházi férfit, aki 2012. október elsején kirívó brutalitással megölte volt barátnõjét a szabolcsi megyeszékhelyen. A bíróság emiatt K. László Zsoltot nem jogerõsen 20 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektõl eltiltásra ítélte - közölte a törvényszék szóvivõje hétfõn, az ítélethirdetést követõen az MTI-vel.

Ittasan okozott súlyos közlekedési balesetet, vádat emelt az ügyészség.

Zokogva hallgatta az ítéletet a nem jogerõsen öt év hat hónap börtönre ítélt vádlott.

Worms városába vitte volna az albánokat, de nem jutottak messzire a menekülttábortól.

Pénzt nem tudott zsákmányolni, egy asszonynak mégis a halálát okozta.

Folytatólagosan elkövetett zsarolás, garázdaság és testi sértés bûntettében találta bûnösnek a Berettyóújfalui Járásbíróság azt a három fiatalkorú vádlottat, akik egy berettyóújfalui középiskolában pénzt kértek több diáktól cserében azért, hogy ne bántsák õket.

Emberölés kísérlete miatt nem jogerõsen nyolc év börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Törvényszék szerdán egy balmazújvárosi férfit, aki múlt év december 3-án markolatig döfte a kést a sértett koponyájába - közölte az ítélethirdetés után a törvényszék szóvivõje az MTI-vel.

A vádlott azt ígérte, „megkeresi az ügyészt”, de kamuzott..

A Debreceni Ítélõtábla Dr. Elek Balázs vezette tanácsa vesztegetést állítva elkövetett hivatali befolyással üzérkedés bûntette miatt indított büntetõügyben, T. R. vádlott szabadságvesztését 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektõl eltiltásra súlyosította.

Debrecen – Megeszi a húsukat, megissza a vérüket – ilyenekkel fenyegetõzött az a férfi, akit a napokban 1 év 10 hónap, 4 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt gyorsított eljárásban a Debreceni Járásbíróság. D. Istvánt többek között közveszéllyel fenyegetés bûntettében találta bûnösnek a bíróság.

« 1. oldal »  Következő »