2024. április 24. Szerda, György.
 

Fõzés közben sokan dilemmázunk, és próbáljuk megérezni, hogy milyen ételhez milyen fûszer illik. A repertoár igen széles, megpróbálunk picit segíteni.

A konyhai fõzés általában a hölgyek kiváltsága, szabad tûzön inkább a férfiak jeleskednek. Ez a kiváltság a hagyományos paraszti életmódban gyökerezik.

Bizony, nemcsak zacskóban lehet haza hordani, otthon is gyárthatunk ropit. Igaz, felbuzdulásunk történetesen egy ajándékba kapott új szilikonformáknak köszönhetõ, de elõre bocsájtjuk: nélküle is megy.

A hallgatás nem természetes környezete a történeteknek. Szavakra van szükségük. Szavak nélkül elsápadnak, lebetegszenek és meghalnak. (D. Setterfield)

Foszlós, igazi vajaskiflit és ropogós héjú vizes zsemlét otthon is készíthetünk, az eredmény pedig elképesztõ: akár jobb is lehet, mintha mondjuk pékségben vettük volna.

Ha van jó marcipán, miért ne csinálnánk belõle jóféle házi szaloncukrot? Elkészítése egyszerûbb annál, mint bárki gondolná, ráadásul mennyeien finom!

« 1. oldal »