2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Vasárnap térünk át a nyári idõszámításra, 29-én éjjel 2 órakor kell 3 órára átállítani az órákat, ezzel egynapi átlagos villamosenergia-fogyasztást lehet spórolni – közölte a Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. kedden az MTI-vel.

Megjavították a Csonkatemplom óráját, ismét a pontos idõt lehet a számlapokról leolvasni.

A tanév utolsó D.A.D.A óráján a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság bûnmegelõzési elõadója a nyár veszélyeire hívta fel a figyelmét a Bocskaikerti Általános Iskola hetedikeseinek.

Az órákat hajnali háromkor kellett egy órával visszaállítani.

Vasárnap, hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani az órákat, ezzel visszatérünk idõzónánk alap idõszámítására.

A magyarok 85 százaléka eltörölné az óraátállítást egy friss online kutatás szerint, amelyben a megkérdezettek fele úgy nyilatkozott, hogy volt már konkrét problémája a félévente esedékes váltásból. A többség a nyári idõszámítást preferálja - közölte Sakkom Interaktív online marketing+pr ügynökség az MTI-vel csütörtökön.

A módszert egész Európában egységesen alkalmazzák, lényege, hogy a tavaszi és az õszi napéjegyenlõség között a nappalok hosszabbak, mint az éjszakák.

A kutatók véleménye megoszlik abban a kérdésben, hogy van-e értelme az óraátállításnak, ám állítólag az emberek közérzete jobb lesz tõle.
Átverik a gázórát2010-01-21 20:17:50

Március 29-én lesz az óraigazítás, ekkor kezdõdik ugyanis a nyári idõszámítás. Vasárnap hajnali kettõ órakor tehát egy órával állítjuk elõre hajnali három órára az idõmérõket. A számítógépek, és a modern mobiltelefonok, digitális órák szinte mind automatikusan átállnak az új idõre.

« 1. oldal »