2024. április 19. Péntek, Emma.
 

A feladat alapú finanszírozás kõkemény spórolásra kényszeríti az önkormányzatainkat.

Az önkormányzatok örömmel nyugtázzák, hogy a költségvetés tervezete szerint a jövõ évben adottak a települések mûködtetéséhez szükséges feltételek – jelentette ki a Belügyminisztérium önkormányzatokért felelõs államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna mûsorában.

Az Állami Számvevõszék (ÁSZ) a kormány felkérésére megkezdte azon önkormányzatok ellenõrzésének elõkészítését, amelyek a brókerbotrányban érintett vállalkozásoknál fektettek be.

Megérkezett az állami segítség, megkapják pénzüket a brókercsõd miatt bajba került önkormányzatok.

A kormány döntése értelmében 9,6 milliárd forintot kapnak azok a kétezer lakosnál nagyobb települések, amelyek kimaradtak az adósságkonszolidációból, a pályázatok a nyár elején jelennek meg – jelentette be Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

A kormány rendkívüli mûködési támogatásban részesíti azokat az önkormányzatokat, amelyek 2008-2009-ben játszótérépítésre igényeltek támogatást, de az igényelt pénzeket az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által feltárt szabálytalanságok miatt vissza kell fizetniük – közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Eltérõen ítélik meg a kormány szándékát a jól gazdálkodó önkormányzatok.

A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) és a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) szerint üdvözlendõ a kormány azon szándéka, hogy az óvodai étkeztetés ingyenessé tételével a nehéz sorsú gyermekeken kíván segíteni, ugyanakkor az intézkedés miatti többletköltség nem hárítható az eleve pénzszûkében lévõ önkormányzatokra.

Ha minden önkormányzat addig nyújtózkodna, ameddig a takaró ér…

Összesen 2068 önkormányzat részesül szociális tûzifa-, illetve kõszén támogatásban Pintér Sándor belügyminiszter döntése alapján; a tárcavezetõ hárommilliárd forintot osztott fel a települések között.

A kormány döntése alapján 57 önkormányzat jut ingyenesen 104 ingatlanhoz, amelyek összértéke mintegy 2,1 milliárd forint – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium csütörtökön az MTI-vel.

Az Államadósság Kezelõ Központ (ÁKK) csütörtökön megkezdte az önkormányzatoktól idén átvállalt 403,6 milliárd forintnyi devizahitel mintegy egynegyedének, 107 milliárd forintnak az elõtörlesztését – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) csütörtökön az MTI-vel.

Gyerek ne éhezhessen2014-07-03 12:26:41

Az egyik településen minden kisiskolás rászoruló, a másikon meg alig valaki.

Október 15-ig igényelhetik az önkormányzatok a tûzifavásárláshoz kapcsolódó kormányzati támogatást, amelynek összege idén 2 milliárd forint, duplája a tavalyinak - tájékoztatta Tállai András, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdán az MTI-t.

A gyõztes mindent visz?2010-06-10 10:44:59
Marad a 3200 önkormányzat, de harmadával kevesebb önkormányzati képviselõ lesz októbertõl. A parlament kedden elfogadta a Fidesz által benyújtott új önkormányzati választási törvényt.
« 1. oldal »