2024. április 19. Péntek, Emma.
 

Gyorsítaná a közlekedési beruházásokat a kormány, ezekre magyar forrásból 600 milliárd forint áll rendelkezésre – közölte a közlekedésért felelõs helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli mûsorában.

Százezreket spórolhatunk assistance szolgáltatással kátyúkárok esetén.

A most induló felújítási programban további 50 milliárd forintot biztosít a kormány az útburkolatok rendbetételére, a cél, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés.

Fogyó úttalan utak2014-06-15 12:00:28

Megerõsítenek 42 kilométernyi, fõleg külterületi utat a következõ hetekben.

Debrecenben április vége, a több helyszínen egy héttel késõbbi a határidõ.

Jövõ májusig az országos közúthálózat mintegy 1200 kilométeren újul meg, a munkákra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. hazai és uniós forrásokból 122 milliárd forintot fordít - mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára az országos útfelújítási projekteket bemutató csütörtöki évzáró sajtóeseményen, Móron.

Összesen 21 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot.


A megyei útbiztos reményei szerint ez az összeg akár a kétmilliárd forintot is elérheti.

Peter Ramsauer német közlekedési miniszter WLAN-modulokkal látná el az autókat és az útépítési, illetve -javítási helyszíneket, hogy így lehessen megakadályozni a dugók és veszélyes helyzetek kialakulását.

Eltérõ díjszabás lesz a fõ- és a gyorsforgalmi utakon a két-, három-, illetve négytengelyes jármûveknek, és 15-20 százalékos különbség lehet a motorok környezetvédelmi besorolása alapján is.

Hóhelyzet Pocsajban2013-03-15 17:08:47

Hóhelyzet Pocsajban
Pocsaj – A rendkívüli hóhelyzet – a kb. 10 cm-es lehullott hó – a pocsaji lakosságnak nem okozott közlekedési akadályt: az önkormányzat gépe kora reggeltõl takarította az utakat, közmunkásokat is bevonva, így zavartalanná tették a közlekedést a fõ- és mellékutcákon is.

Az Útinform megyei ügyeletétõl délután három órakor kapott információ szerint jelenleg egy út, a 4812-es járhatatlan Hencida és Esztár között, a közútkezelõ gépeivel igyekszik járhatóvá tenni.

Megépült a hiányzó rész2011-10-30 15:06:29


Püspökladány - Négyszáznegyvennégy milliós beruházással, egyebek mellett két kilométernyi út, illetve járda építésével tehermentesítették a városközpontot a 42-es fõut és a 4211-es mellékút összekapcsolásával.

A kátyúk képzõdésének igen, a javításuknak nem kedvez az idõjárás.

M4: marad az eredeti2010-11-19 15:07:15

A civilek által javasolt nyomvonalat vizsgálják, de várhatóan elutasítják.

A nyári esõs, viharos idõjárás nehezítette, de nem állította meg a Hajdúságban az útépítési munkákat. A tervek szerint készült el a 4. számú fõút Püspökladány és Hajdúszoboszló, valamint Hajdúhadház és Téglás közötti szakaszain a több mint 26 kilométeres burkolaterõsítés.

Évek óta Románia területén lévõ kolostorokat látogatnak meg az apáti ortodox egyházközösség tagjai.

Legyalulta a víz az utakat2010-06-22 10:33:24
Elbont egy utat egy vállalkozó, mert nem fizették ki neki az árát. Zalakomár közelében az M7-es autópálya kapcsán kellett mezõgazdasági utat építeni, hogy a gazdák meg tudják közelíteni földjeiket.
Szalagkorlátnak ütközött2010-01-13 16:49:37
Az elsõdleges információk alapján könnyû sérülést szenvedett az a sofõr, akinek autója szalagkorlátnak ütközött Vésztõ külterületén. Fél hétig félpályás lezárásra számíthatnak az arra közlekedõk.

Ma egy hete, hogy átadták az új kerékpárutat Tépe és Derecske között, de a kivitelezõ cég dolgozói már is elkezdték bontani.

42-es fõút: Berettyóújfalu-Debrecen közötti szakasz. Amint közeledünk Debrecen felé, nem tudni, hogy a sok krétanyom baleseti helyszínelést mutat -e, de ahogy autózunk tovább körvonalazódik, hogy a javítandó útfelületeket jelölték már meg. Sajnos ezekkel az ábrákkal, kb. 10-30 méterenként találkozhatunk!!! De miért kell ezt látnunk, hiszen alig 2 éve adták át! Emlékezzünk vissza, mennyi bosszúságot okozott, mennyi türelmet igényelt az építés. Most minden kezdõdik elölrõl?!

« 1. oldal »