2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. kedden elindította az új autópálya-matricák, köztük az éves megyei e-matricák mobiltelefonon keresztüli értékesítését - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A benzinkutasok szerint nem esett vissza az éves matricák forgalma.

Azok az autópálya és autóútszakaszok is csak e-matricával használhatók, ahol a kötelezettségre külön tábla nem figyelmeztet. A jogszabály ugyanis úgy szól, hogy minden autópálya és autóút fizetõs az év elejétõl - mondta el Kibédi-Varga Lajos, a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. szóvivõje szerdán az MTI kérdésére.

Pótdíjfizetési felszólítást kapnak azok az autósok, akik a fizetõssé vált útszakaszokat januárban matrica nélkül használják, befizetni a büntetést ugyan nem kell - csak a szolgáltatási díjat kell megtéríteni-, de személyesen kell intézni a matrica vásárlását az ügyfélszolgálaton - válaszolta az útdíjfizetési szolgáltató az MTI megkeresésére.

Hétfõ délután négy óráig összesen 360 ezer e-matricát értékesített a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt., az eladott matricákból mintegy 210 ezer az idén január elsejével bevezetett megyei matrica volt - mondta Kibédi-Varga Lajos, a NÚSZ Zrt. szóvivõje hétfõn a Duna Televízió Közbeszéd címû mûsorában.

Térképpel és információkkal segítik a tájékozódást a megyei matricákról.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. tájékoztatása szerint a viszonteladó partnerekkel együtt péntek déli 12 óráig mintegy 82 ezer e-matricát értékesítettek, csaknem 50 ezer autós váltott már megyei matricát.

Térképeket tettek közzé a megyei matricákkal használható útszakaszokról - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NUSZ) kedden az MTI-vel, miután megjelentek a Magyar Közlönyben az útdíjfizetési rendszer átalakításáról szóló rendeletek.

Az Európai Unió (EU) által finanszírozott útfejlesztési projekteknek minden esetben meg kell felelniük a rentabilitás kritériumának - nyilatkozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára pénteken az MTI-nek arra a kérdésre válaszolva, hogy nincs-e ellentmondás a miniszterelnök Napi Gazdaságban megjelent interjúja és az általa korábban elmondottak között.

Már felhajtáskor rendelkezni kell az érvényes e-matricával a díjköteles útszakaszokra, autópályákra, az ezt elõíró rendelet már évek óta hatályos – közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) pénteken az MTI érdeklõdésére.

Az Országgyûlés hétfõi döntése értelmében elengedik azokat a bírságokat, amelyeket az elektronikus útdíj bevezetési idõszakában még gyakorlatlan fuvarozókra téves bevallás miatt róttak ki.

És ha leszakad a híd?2014-09-05 11:38:29

A negyventonnás kamionok semmibe veszik a súlykorlátozást. Életveszélyes spórolás?

Jól teljesít HU-GO2014-07-09 16:59:50

Az eredményességet mutatja a 39 ezer ügyfél 137 ezer regisztrált gépjármûve.

Eltérõ díjszabás lesz a fõ- és a gyorsforgalmi utakon a két-, három-, illetve négytengelyes jármûveknek, és 15-20 százalékos különbség lehet a motorok környezetvédelmi besorolása alapján is.

Angela Merkel német kancellár továbbra is elutasítja, hogy Németországban autópálya-használati díjat vezessenek be a személyautók számára.

« Előző « 2. oldal »