2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 

Megszavazta a kormány a költségvetésbõl fizetett kiemelt közúti beruházásokat. A kormány 750 milliárd forintot fordít öt év alatt útfejlesztésre.

A most induló felújítási programban további 50 milliárd forintot biztosít a kormány az útburkolatok rendbetételére, a cél, hogy biztonságosabb legyen a közlekedés.

Hende Csaba honvédelmi miniszter, a térség országgyûlési képviselõje adta át csütörtökön a fõút Szombathely és Vát közötti, négysávossá kiépített szakaszát.

Három program keretében összesen 1900 kilométernyi közutat újítanak fel 2013-2014-ben - közölte Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kedden Szegeden.

Országszerte zajlanak az útfelújítási munkálatok. Székesfehérváron elkerülõ utat építenek, Soltvadkertnél pedig egy speciális, energiatakarékos betonnal aszfaltozzák az utakat. A tavaly indult felújítási programban összesen 1200 kilométeren újul meg a közúthálózat.

Az idei évben összesen 843 kilométernyi útszakasz rendbetételét végzi el vagy kezdi meg a Magyar Közút Nonprofit Zrt. – jelentette be Völner Pál infrastruktúráért felelõs államtitkár 2014. március 17-én, Tápiószentmártonban.

Elsõsorban a gyorsforgalmi úthálózatot, de a fõutakat is érinti az útfelújítási program – jelentette ki Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelõs államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában. Összesen 49 milliárd forint értékben végeznek majd „építési engedélyhez kötött megerõsítési munkálatokat.”

Harminchárom milliárd forintos útfelújítás indul, melynek keretében országszerte több mint 520 kilométeren 287 kritikus állapotú szakaszon javítják majd fõ- és mellékutak hibáit.

Összesen 21 kilométernyi útszakasz kap új burkolatot.

Könnyen elérhetõvé akarják tenni az iskolákat és orvosi rendelõket, ezért felújítják a kistelepülésekre vezetõ utakat.


Hajdú-Bihar – Ha nem is járhatatlan, de jármûpróbáló állapotban van sok alsóbb rendû út a megyében.

Már "csak" körülbelül 700 kátyú vár javításra megyénk közútjain.

« 1. oldal »