2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

A település kis márciusi ifjai, az óvodások is lerótták tiszteletüket a polgármesteri hivatal épületének falán lévõ emléktábla elõtt.

A debreceni Hajdú Ferencné 2015. május 4-én töltötte be 101. életévét.

Reggel 9-tõl Tatarek Rezsõvel mozoghattak együtt az ebesiek, majd kezdetét vette az I. Ebesi Hajdú Vitéz Kupa, az igazán erõs emberek versenye. A nap folyamán a mozgás jegyében majálisoztak Ebes Község Önkormányzata, az Ebesi Sportbarátok Egyesület és a szoboszlói Herkules Gym együttmûködésével.

Országszerte 18 helyszínen várják színes programokkal, nyereményjátékkal a családokat május 1. és 11. között az Európa-nap alkalmából.

Gyémántlakodalom2015-04-21 09:34:48

A közelmúltban családi körben ünnepelte 60. házassági évfordulóját Faragó János és felesége, Vass Ilona.

Mûemlékek ünnepén2015-04-18 10:28:02

A Mûemléki világnap alkalmából április 18-án, szombaton 15 órától a Podmanitzky-díjas Debreceni Városvédõ és -szépítõ Egyesület bemutatja a 100 éves Aranybika épületét és az intézményt.

A belföldi szállodák többsége megtelik a közelgõ húsvéti ünnepekre, ez derült ki az MTI tudósítói által készített körképbõl.

A húsvéti bárány már az ószövetségi zsidóság számára is áldozati étel volt.

Szép számmal jelentek meg Váncsod község nõnapi ünnepségén.

Idén is több napig tart a magyar kultúra ünnepe programsorozat.

Álláskeresés év végén?2014-12-30 09:23:54

Akinek maradt még szabadsága, igyekszik ilyenkor kivenni. Vannak azonban olyanok, akik saját döntésükbõl vagy elbocsátás miatt éppen ebben az idõszakban keresnének állást.

Karácsonyi ünnepséget rendezett a Nemcsak a húszéveseké a világ Nyugdíjas Klub december 20-án az idõsek otthonában. A klubtagok és a falu vezetõi vettek részt a meghitt, családias hangulatú délutánon.

A településen minden évben megrendezik a falukarácsonyt, december 23-án egész nap várták a látogatókat a szervezõk.

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetõi Budapesten, Esztergomban és Debrecenben tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.

A gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek advent idején közösen, változatos programokkal készülnek az ünnepre.

A jövõ heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggõ munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az idõben készüljön fel ezek beszerzésére.

Ég a harmadik gyertya2014-12-18 11:23:20

Advent harmadik vasárnapján, karácsonyi zene és mûsorok kíséretében meggyújtották a harmadik gyertyát az adventi koszorún.

Decemberben akár 15 százalékkal, fejenként 9 kilóra is növekedhet az átlagos papírfelhasználás az ünnepi vásárlási láznak köszönhetõen - közölte az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) pénteken az MTI-vel.

Szinte egyszerre jelentek meg a fenyõfaárusok a megyeszékhelyen.

Tizenötödik éve már, hogy a Mikulás azon a bizonyos napon, december 6-án, felkeres minden három év alatti csökmõi kisgyermeket, és átadja a csomagokat.

A második gyertya is ég2014-12-08 09:51:14

Téli viseletbe öltözött hagyományõrzõk, pásztorok keltek útra vasárnap délután a városházától, és mentek a fõtéri óriás karácsonyfához, ahol dr. Barcsa Lajos alpolgármester, Fekete András parochus, a görög katolikus egyház képviselõje és Sipos Barnabás ortodox pap, az ortodox egyház képviselõje közösen gyújtották meg a második gyertyát.

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképébõl, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évrõl-évre erõsödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

A programok a külföldi magyar intézetek, valamint az oktatási és kulturális szakdiplomaták közremûködésével valósulnak meg - áll az MTI-hez eljutatott közleményben.

Az idén október 21-én, kedden a Mûegyetem rakparti 1956-os emlékmûnél kezdõdik meg az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából szervezett programsorozat.

Tombolát sorsoltak, táncoltak, nótáztak az idõsek tiszteletére rendezett délutánon.

« 1. oldal »  Következő »