2024. április 24. Szerda, György.
 

Az idõseket ünnepelték október elsõ vasárnapján Esztárban, ahol számos helyi és vendég fellépõ adott mûsort a szép számmal megjelenteknek.

Remek idõ kerekedett a III. Nádudvari Kukorica Fesztiválra, október 4-én. Volt is miért sütnie oly nagyon, hiszen a sokaságnak nagy jó kedve „vagyon”.

Ezüstmisén ünnepelte a falu Tóth Elek görögkatolikus áldozópap felszentelésének negyedszázados évfordulóját.

Három munkanap-áthelyezés szerepel a 2015. évi munkaszüneti napok körüli munkarendrõl szóló nemzetgazdasági miniszteri rendelet-tervezetben, amelyet a kormányzati portálon tettek közzé csütörtökön.

Jelentõs nap volt az idei június 4-e Csökmõ életében. Elsõ alkalommal emlékezett meg a község az országot lesújtó trianoni tragédiáról.

Megható és megszívlelendõ gondolatokkal vette át konfirmációja 60. évfordulója alkalmából az emlékoklevelet Borhiné Mezei Emma, aki a gyülekezet elõtt elmondta, hogy egész életében az Úr tanításait követte, és ezt tudja ajánlani mindenkinek, mert õ megtapasztalta jelenlétét és segítségét.

Hagyományõrzõ ünnep2014-05-11 19:57:19

Nyírmártonfalva – Majálissal ünnepelték a Falumúzeum második születésnapját Nyírmártonfalván.

Húsvétvasárnap, Jézus Krisztus feltámadásának ünnepén Szent Liturgiát tartottak a hamarosan megújuló görögkatolikus templom mellett kialakított kápolnában.

Változik a közösségi közlekedés menetrendje a húsvét és az iskolai tavaszi szünet miatt, a Volán-társaságok, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV járatai is a szokásostól eltérõen közlekednek a hétvégén.

Szülõk és gyerekek is részt vettek azon a húsvéti tojásfestésen, mely a Mesevár óvodában volt április 15-én.

A futóversenyen résztvevõk egy-egy éremmel, a vetélkedõ nyertesei pedig ajándékokkal gazdagodtak.

A helyi lap fennállásának tizenötödik, a lapot kiadó Csökmõi Mozaik Egyesület megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a szerkesztõség március 14-én este a Faluházban.

December 23-án már sokadik alkalommal tartották a falu karácsonyi ünnepét: a Lorántffy-parknál a szépen feldíszített fenyõk, a betlehemi jászol igazi karácsonyi hangulatot árasztott az esti órákban.

A kis óvodások életének egyik legemlékezetesebb eseménye a Mikulás várása, az arra való felkészülés.

Közösen ünnepeltek2013-12-09 08:09:21

A metszõ, hideg szél ellenére december 7-én délután sokan gyûltek össze a nyírségi település fõterén, hogy közösen készüljenek karácsony szent ünnepére.

Lovas hintóval járta végig a falut a Mikulás és segítõje, felkeresve minden három év alatti kisgyermeket. 1999 óta ez már hagyomány Csökmõn.

Színes programok keretében kezdõdött meg az adventi ünnepségek sorozata Püspökladányban.

Kezdetét vette az adventi ünnepségsorozat, meggyújtották az elsõ gyertyát.

Hajdúdorog kultúrájának, szokáskörének, hagyományainak megismerése minden ember érdeklõdésének legméltóbb tárgya lehet. A város gazdag népszokásokkal, hagyományokkal rendelkezik Karácsony ünnepét illetõen, amelynek jelentõs része a mai napig él: karácsonyvárás, betlehemezés, csillagozás, kecskézés, kóringyálás, Szállást keres a szent család.

Családbarát szülészet2013-10-26 18:36:54

Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

A tehetséggondozás aktuális kérdései címmel tartottak konferenciát Derecskén a Bocskai István Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény, valamint a Derecskei Tankerület közös szervezésében.

Fõhajtással, kegyelettel emlékeztek az októberi hõsökre, akik 57 évvel ezelõtt 1956-ban a magyar nép szabadságáért küzdöttek.

A tizenhárom aradi vértanúra emlékeztek a Pocsaji Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában, ünnepi mûsor keretében.

Kemencés ünnep Bakonszegen2013-09-16 08:54:28

Esõ ide vagy oda, hagymaillat járta be szombaton a bakonszegi mûvelõdési ház kertjét. Hagyma nélkül ugyanis nincs bakonszegi kenyérlángos.

Idén még egy hosszú hétvége lesz, és két "dolgozós" szombat, 2014-ben nem lesz annyi hosszú hétvége, mint idén volt.

« Előző « 2. oldal »  Következő »