2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 

Találják ki, mi az: elõtte stresszelünk, utána depresszióba esünk, a kettõ között pedig túladagoljuk magunkat felesleges kalóriával és a hátunk közepére sem kívánt rokonokkal. Persze, hogy a karácsony. Az ugyan téves riasztás, hogy karácsonykor megnõ az öngyilkosságok száma, az viszont tény, hogy a felfokozott, irracionális várakozás után elkerülhetetlen a csalódás.

A bõséges halfogyasztás hozzájárulhat egészségünk megõrzéséhez.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság kéri, hogy az ünnepi vásárlás közben is figyeljenek értékeikre.

Egyre többen töltik a karácsonyi ünnepeket hazai szállodákban és vendéglátóhelyeken - derül ki a maiUtazas.hu utazási portál körképébõl, amelynek eredményét kedden juttatta el az MTI-nek. A szállodaszövetség szerint is évrõl-évre erõsödik a karácsonyi forgalom a szállodákban.

Az év végi ünnepekkel kapcsolatos veszélyekre, elsõsorban a zsebtolvajokra valamint a biztonságos közlekedésre figyelmeztet a rendõrség; januárig kiemelt figyelmet fordítanak az üzletközpontok, kirakodóvásárok, piacok, benzinkutak, pályaudvarok és a pénzintézetek környékére.

Néhány nap múlva karácsony, ráadásul ezúttal hat napos lesz az ünnep (ha beleszámoljuk 24-ét, 27-ét, 28-át, 29-ét). Oda kell tehát figyelni arra, mikor indulunk vásárolni, hogy lesznek nyitva a boltok a következõ napokban.

Az õszi és a téli közlekedésre történõ átállást követõen továbbra is fontos annak hangsúlyozása, hogy ezen idõszakban fokozott figyelemre van szükség a közúti közlekedésben.

Az 1956-os év slágere a "Bárhogy lesz, úgy lesz" volt. Október 23-án azonban az egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozó tömeg azt mondta: ne legyen akárhogy! Elég volt a megalázottságból, a félelembõl és kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélõ népbírósági perekbõl.

« 1. oldal »