2023. november 30. Csütörtök, András, Andor.
 

A megyeszékhelyen már 14-én megkezdõdnek a március 15-i ünnepi programok.

Hagyomány, hogy együtt ünnepel a település és a református egyház.

Az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettese szerint az ítélõtáblák az elmúlt években bebizonyították, hogy fontos helyük van a magyar igazságszolgáltatás rendszerében.

A kormány megbecsüli és nagyra értékeli a rendõrök és a tûzoltók munkáját, és a jövõben is azon fog dolgozni, hogy mindkét szervezetnek a rendelkezésére álljon minden feltétel nemcsak a napi munka végzéséhez, de a szakma rangjának emeléséhez is – mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára a rendõrség és a tûzoltóság napja alkalmából tartott minisztériumi ünnepségen csütörtökön Budapesten.

Szülõk és a pedagógusok segítségével készültek a jelmezek az év egyik legnagyobb iskolai eseményére, a farsangra Körösszegapátiban.

Megálmodott városközpont2014-12-22 11:42:49

Kávézó és könyvesbolt is üzemel majd a megújult kulturális központban.

A szépen feldíszített tornateremben gyülekeztek a ballagó diákok hozzátartozói, akik megjelentek ezen a szép ünnepségen.

Megyeszerte emlékeztek a 94 évvel ezelõtti békediktátum aláírására.

Trianon hihetetlenül fájó seb a magyarság emlékezetében – mondta Pósán László.

Felújított gyermekorvosi rendelõt kapott Berettyóújfalu a „születésnapjára”.

A helyi önkormányzat, az általános iskola és a református egyház közösen rendezte meg a templomban az anyák napját.

Pénteken délután együtt emlékeztek meg az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 166. évfordulójáról a település lakói.

Nõnap Esztárban2014-03-10 20:24:19

Március 8. a nemzetközi nõnap, ezen a napon ünnepeljük a nõket a világ minden országában.

A település kitüntetését is átadták az ünnepségen.

Tartalmas programokkal, többek között útátadással, ünnepi istentisztelettel és testületi üléssel ünnepelte Hajdúhadház 701. születésnapját.

Színes programok keretében kezdõdött meg az adventi ünnepségek sorozata Püspökladányban.

50 év után újra ballagtak2013-10-20 20:43:26

Június 15.-én az öregdiákok Biharkeresztesen, Simon Kató szervezésében.

Az óvodások rajz kiállítással és ünnepi mûsorral, a kertbarát kör és a népfõiskolai egyesület gyümölcs és virág kiállítással köszöntötte a régen várt piaccsarnok átadására érkezõket október 17-én.

A reggeli idõjárás inkább télköszöntõ címet érdemelt volna ki, de a nap folytatása már méltó volt a nyárbúcsúztatóhoz, az õsz köszöntéséhez Váncsodon.

A Véradók Napja alkalmából rendezett ünnepségen 137 fõ vett részt, január 25-én Komádiban, a Gyermekotthon ebédlõjében.

Vízszentelés Körösszegapátiban
Január hatodikán, vízkereszt napján ünnepeltek a településen élõ román nemzetiségiek. Az ortodoxvallásúaknál a templomban a tisztelendõ vizet szentel, melynek gyógyító erõt tulajdonítanak a hívek.

Karácsonyváró forgatagot rendeztek Földesen
Földes. Karácsony elõtt Földes lakói, a gyerekek és felnõttek, a civil szervezetek közösen készülnek a Megváltó születésnapjára, a szeretet ünnepére.

A Vöröskereszt bázis iskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény tornatermében köszöntötték a 10, 25, 30, 40, 50, 60, 75, 80, 90 és 100-szoros véradókat.

Fotók: HajduPress, Nyírõ Gizella1928. október 28-án nyitotta meg kapuit a Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfaluban. A 84. születésnap alkalmából tudományos üléssel egybekötött ünnepségre került sor a kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza termében.

Újiráz alapításának 100.évfordulóját ünnepelték a kis település lakói 2012. október 13-án és 14-én. A kétnapos rendezvény ünnepi szentmisével és emlékünnepséggel indult.

Szombaton délután a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar és a Szeghalmi Mazsorett együttes felvonulása nyitotta meg az ünnepséget, amit immár húsz éve, 1992 óta rendez meg a falu. Ezután - ahogy az ilyenkor lenni szokott - a katolikus lakosság szentmisére vonult a templomba, ahol Dénes Zoltán, a falu Zoli atyája emlékezett meg a jeles évfordulórólmajd. Ezt követõen a templom elõtti parkban gyülekezett az ünneplõ közönség. Gajda Róbert, országgyûlési képviselõ, a falu szülötte beszélt arról, milyen fontos, hogy az itt élõk megõrizzék a száz telepes emlékét, tartsák példának kitartásukat, szorgalmukat, amivel a semmibõl élhetõ falut építettek fel éppen száz évvel ezelõtt. Furák Károly polgármester folytatta az emlékezést, megemlítve azt a sajnálatos tényt, hogy Újirázon épp az idén szûnt meg az iskola. A beszéd után a hangulatos parkban,- amit az ünnepség elõtti napokban példás összefogással rendezgettek, szépítgettek az újiráziak - emlékmûvek koszorúzása következett. Az emlékezés koszorúi kerültek az elsõ száz telepes, az I.-II.világháború, és az 1848 és az 1956-os forradalmak áldozatainak emlékmûveire.

 

Az ünnepség része minden évben, hogy ajándékkal köszöntik a falu újszülötteit, legidõsebb lakosait, majd a jubiláló házaspárokat. Ajándékot kapott az elmúlt egy évben született négy kisbaba, a házasságuk 35., 40., 45., 50., és 60. évfordulóját ünneplõk, majd a 85 éven felüli lakosok.

 

Az ünnepség után szórakoztató programok várták a népes közönséget, és Újiráz Dani papájának köszönhetõen, idén is ingyen bográcsból mérték a pörköltet, amibõl mindenki jól lakhatott.  A legnagyobb tömeget a Csík zenekar koncertje vonzotta. A hatalmas rendezvénysátor zsúfolásig telt a helyiekkel és a környékbõl idelátogatókkal. A koncert hatalmas tapsot és tetszést jelzõ sikoltozást váltott ki.

Másnap folytatódott az ünneplés a Körös parti falucskában. A messze földön híres irázi búcsú idén is többezer embert csalogatott a párszáz lelkes településre.

« 1. oldal »  Következő »