2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 

Csodált ékkõvé forrnak a leszakadt, minden oldalról szúróssá, élessé vált, „maradéknak” ítélt darabkák.

Bíróság elé állítást javasolnak a nyomozók az ellen a debreceni férfi ellen, aki a vasútállomáson tört-zúzott.

Az egyszer használatos csomagolószer a gyártóknak és a kereskedõnek jó üzlet, hiszen minden egyes értékesítéskor újabb és újabb papír, mûanyag vagy alumínium darabot adnak el a vevõknek – errõl is szó volt a Napközben szerdai adásában.

 Titokzatos pillanatokban volt részem július 6-án. Kicsit olyan érzés volt az egész, mintha hirtelen belecsöppentem volna egy kalandregénybe. Mindez a templom udvarán történt délelõtt tíz órakor. Elõtte negyedórával hívott a tiszteletes asszony, hogy ha érdekel a dolog, akkor menjek át. Persze, hogy érdekelt. Vittem magammal könyvtáros kolléganõmet is, hiszen a régmúlt dolgaival szakmájából kifolyólag õ is szívesen foglalkozik. Ott volt még községünk polgármestere, Varga József, az alpolgármester, Tóth Ferenc, Csökmõ legidõsebb férfi lakosa, Kovács József, valamint a templom felújítását végzõ munkások. És természetesen jelen volt Kiss István lelkész és felesége, Kiss Ibolya.

           

Ingyen elszállítják az üres üvegeket az éttermekbõl, mégis mindössze a vendéglátóhelyek 10 százaléka él a lehetõséggel. Egy uniós szabály miatt 2012-re Magyarországnak az üveghulladékok 60 százalékát újra kell hasznosítania.
« 1. oldal »