2018. április 19. Csütörtök, Emma.
 

Úgy módosítják a szabályokat, hogy mégse függjön az adott hónap napjainak számától a fix havibéres keresete, ha szabadságra megy.

Jövőre elvileg a nemcsak az szja-t, hanem a munkavállalót terhelő járulékokat is csökkenteni lehetne a családi kedvezmény összegével. De ehhez tudni kellene, mennyi kedvezményt nem tudtak igénybe venni a családok.

 

Munkanélküliség ellen biztosítás
Gondolt már arra, mi történne Önnel és családjával, ha állása elvesztése, vagy hosszan tartó betegsége miatt nem számíthatna a megszokott, havi rendszeres jövedelmére?

Évről évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidőt - vagy annak egy részét - munkával tölti, ezért ismét aktuális a diákok foglalkoztatási szabályainak áttekintése. Sok tanuló a nyári időszakon túl rendszeresen is végez munkát.

A tanév végeztével országosan mintegy százezer diák, hallgató keresi fel a diákmunkát kínáló iskolaszövetkezeteket. Céljuk, hogy a nyári szünetben dolgozzanak. Az alábbiakból az is kiderül, milyen munkával mennyit lehet keresni.

Az Epack Kft. új beruházási programja keretében egy megközelítőleg ötezer négyzetméteres gyártócsarnok felépítésére és beüzemelésére kerül sor a társaság berettyóújfalui telephelyén.

A közvélekedéssel ellentétben a munkaerőpiac egyre inkább a diplomás munkaerőt részesíti előnyben, azaz egyre erőteljesebb igény mutatkozik a magasan képzett munkavállalókra.
Ilyen válságos időkben igyekszik mindenki kézzel-lábbal megtartani a munkahelyét, de van egy határ, amelyet nem vagyunk hajlandóak átlépni.

Hajdú-Bihar – Ha a komádi Eurotex Kft. olasz tulajdonosa úgy dönt, hogy a megendelések drasztikus visszaesése miatt akár csak átmeneti időre lakatot tesz a magyarországi érdekeltségére, ez háromszáz asszony utcára kerülését jelentheti...

A nők saját karrierjük menedzselését nem végzik jól, de más nőket sem segítenek a munkahelyi érvényesülésben - erre a következtetésre jutott egy amerikai magatartáskutató, aki 11 500 nő szakmai előmenetelét tanulmányozta 34 országban. A hölgyek gyengék önmarketingben, és ritkábban segítik egymás előléptetését, mint a férfiak - írja a Világgazdaság.

A kérdés: Mit tanuljon az a szerencsétlen főiskolás-egyetemista, ha már a multik országunkban való jelenlétére sem számíthat?

A Magyar Nemzet 2008. augusztus 12-i számában látott napvilágot az a hír, hogy az uniós csatlakozás után hazánkba telepedett multinacionális cégek távozást fontolgatnak.

« Előző « 2. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!