2018. június 22. Péntek, Paulina.
 

A bázeli bankfelügyeleti bizottság új, szigorúbb szabályok bevezetését fontolgatja, amelyek szerint a kereskedelmi bankok többé nem kezelhetnék automatikusan kockázatmentes eszközként a portfoliójukban lévő államkötvényeket.

Alig fél órába kerül a számlanyitás az Államkincstárnál. Online regisztráció után, sorban állás nélkül percek alatt túl lehetünk az ügyintézésen, és akár azonnal vásárolhatunk állampapírt. Egyre többen akarják így megúszni az augusztus elsején bevezetett 6 százalékos új adót, a befektetéseket terhelő EHO-t.

Az elmúlt hónapok számai egyértelműen azt mutatják, hogy csökkennek a forintbetétek kamatai. A legtöbb banknál már 4,5 százalékot sem adnak a pénzünkre, ráadásul ebből még fizetnünk kell a kamatadót, az augusztustól bevezetett egészségügyi hozzájárulást (EHO-t) és a tranzakciós illetéket, ami szintén most fog emelkedni. Mindezek miatt felmerül a kérdés, hogy érdemes-e inkább állampapírban tartani a pénzünk (egy részét), és ha igen, akkor milyen kockázatai vannak ezeknek a megtakarításoknak?

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!