2018. június 20. Szerda, Rafael.
 

Júliusban több mint 80 milliárd forinttal nőtt a lakosság kezében lévő állampapírok állománya, összegük július végére 2211 milliárd forint fölé emelkedett.

Megújul a babakötvény2013-10-20 19:49:31

Megújul a babakötvény a kormány egy pénteken a parlamentnek benyújtott törvényjavaslata alapján.

2013. augusztus 29. Az újabb jegybanki csökkentés után már elképesztően alacsony szintre esett a forintkamat. A hitelfelvételi kedv azonban mégsem támad fel. Úgy érzékeljük, emögött részben éppen az átláthatónak nevezett árazás miatti félelem állhat.

Alig fél órába kerül a számlanyitás az Államkincstárnál. Online regisztráció után, sorban állás nélkül percek alatt túl lehetünk az ügyintézésen, és akár azonnal vásárolhatunk állampapírt. Egyre többen akarják így megúszni az augusztus elsején bevezetett 6 százalékos új adót, a befektetéseket terhelő EHO-t.

19 éves futamidejű állampapír lenne, amely infláció felett, fixen kamatozna. A gyerekek 18 évesen vehetik fel életkezdési támogatásként.

Veszélyben a nyugdíjpénz?2013-07-31 09:45:45

2013. július 31. Sok önkéntes nyugdíjpénztár teszi lehetővé, hogy tagjai különböző összetételű befektetésben fialtassák megtakarításukat. A pénzügyi felügyelet (PSZÁF) azt akarja, a pénztárak hívják fel a tagok figyelmét: a nyugdíjpénzt ebben az esetben semmi sem védi. A pénztáraknak amúgy elképesztő ismeretekkel kellene még felvértezniük tagjaikat.

Miközben 2012 év végén már nem voltunk a tíz legeladósodottabb Európai Uniós ország között, 2013 március végére ismét a tizedik helyre sorolta hazánkat az Eurostat.

Az elmúlt hónapok számai egyértelműen azt mutatják, hogy csökkennek a forintbetétek kamatai. A legtöbb banknál már 4,5 százalékot sem adnak a pénzünkre, ráadásul ebből még fizetnünk kell a kamatadót, az augusztustól bevezetett egészségügyi hozzájárulást (EHO-t) és a tranzakciós illetéket, ami szintén most fog emelkedni. Mindezek miatt felmerül a kérdés, hogy érdemes-e inkább állampapírban tartani a pénzünk (egy részét), és ha igen, akkor milyen kockázatai vannak ezeknek a megtakarításoknak?

2013. július 12. Szorgalmasan követték az elmúlt két hétben a bankok a legutóbbi jegybanki kamatvágást, azonban akad már néhány pénzintézet, amelyik emelt. Igaz, ezek csak az akciós pénzeknél fizetnek valamivel többet az eddiginél. A jegybanki kamatvágás még folytatódhat, a bankoknak viszont előbb-utóbb az elpárolgó pénzekkel kell szembesülniük.

Májusban is nőtt a központi kormányzat bruttó adóssága, ami azt is jelenti, hogy ez már a negyedik egymást követő csúcsra emelkedés. Öröm az ürömben: a mostani növekedés tényleg minimális.

Bár korábban nagyon úgy tűnt, hogy májusban végre csökkenhet az adósságunk szintje, a megugró PEMÁK-értékesítés azonban lehet átírta a korábbi számításokat.

Kamatversenyt hozhat az állampapírok térnyerése
Debrecen - Egyéves időtávon a banki lekötés a nyerő, hároméves perióduson azonban verhetetlen az állampapír.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!