2018. június 22. Péntek, Paulina.
 

Az eseményre augusztus 29-én, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével, sőt, idén először a budapesti Füvészkert is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Könyvekkel megpakolt csacsifogat és könyvsimogató várja a látogatókat péntektől vasárnapig a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol az Állati (jó) könyvtár elnevezésű rendezvénnyel ünneplik a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár fennállásának 110. és az állatkerti mozgó könyvtár elindításának 100. évfordulóját.

Medvelesre várja a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark a családokat vasárnap, az időjósló napon az első száz gyerek ingyen mehet az állatkertbe - tájékoztatta a vadaspark kedden az MTI-t.

A nem mindennapi szaporulat világra szóló szenzációnak számít, mivel az állatkertekben rendkívül ritkán látható erszényes őshazáján kívül csak elvétve szaporodik.

Elkészült Magyarország legnagyobb állatháza, amelyben 222 faj 1200 egyede figyelhető meg. A Nyíregyházi Állatpark legújabb szenzációját, a Zöld Piramist és Ócenáriumot kedden mutatták be a sajtónak.
Megszületett az első magyarországi földimalac kölyök a győri állatkertben. Az ellés nem csak hazánkban számít különlegességnek, de Európában az elmúlt egy évben ez az első kölyök és az egész világon is összesen csak három született 12 hónapon belül.

„Csoda” történt az egy ausztrál állatkertben szerdán, legalább ezt állítják a park dolgozói. A gondozók nagy meglepetésére élve született meg egy elefántborjú dacára annak, hogy az előzetes orvosi vizsgálat azt állapította meg: a bébi elpusztult az anya méhében.

Debrecen – Az állatok világnapja alkalmából a Nagyerdei Kultúrpark október 3-ától 5-éig kedvezményekkel és programokkal várja a látogatókat.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!