2018. június 22. Péntek, Paulina.
 
Nem ménnek való vidék2016-02-13 22:08:02

Megadóztatják a belterületen tartott lovakat Pilisjászfalun: az országszerte is egyedinek számító önkormányzati adót évek óta húzódó helyi viszálykodás előzte meg. Sok lakónak elege van a lócitromból és az állattartással járó legyekből, szagokból, a ló túloldalán ezt viszont szimpla rosszindulatnak látják. A lovaink pedig maradnak – üzeni a család.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) szerint nincs veszélyben az állattartás a Hortobágyon. Az FM csütörtöki közleményében a napokban elhangzott ellenzéki állításokra reagált.

Az állatállományokat veszélyeztető egyes állatbetegségek megelőzésére és felszámolására nyújtott támogatás 2014. évre biztosított kerete a baromfiágazat tekintetében 2 milliárd forint, az egyéb állatfajok esetében 5,5 milliárd forint.

A különféle statisztikák szerint a kutyatartók egyre több pénzt adnak ki kutyáik egészséges tartására, táplálkozására, gyógyítása és terápiájára is.

Mire számítanak az állattartók?
Az Országgyűlés törvénymódosítása, illetve -kiegészítése miatt október elsejével mezőgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható – a megyénkbeli önkormányzatok legutóbbi képviselő-testületi ülésükön hatályon kívül is helyezték a helyi állattartó-rendeleteiket.

« 1. oldal » 
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!