2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Hosszú boltzár jön2015-12-21 15:58:41

Vége a vasárnapi vásárlásoknak ismét. A karácsonyi ünnepek után december 27-én vasárnap sem nyit ki a boltok többsége.

A magyar háztartások átlagosan 43 ezer forintot szánnak karácsonyi kiadásokra idén, ebbõl 29 ezer forintot terveznek ajándékokra költeni, hitelt csak kevesen vennének fel, derült ki a Cofidis hitelmonitor legfrissebb felmérésébõl.

Évek óta elmaradhatatlan a Gyermekklinikáról december 6-a közeledtével a DEKOM, azaz Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentõcsoportja, akik a Mikulás segítségével viszik el az orvostanhallgatók által összegyûjtött ajándékokat a kis betegekhez.

Az európai férfiak 30 százaléka 91 ezer forint fölött költ karácsonyi ajándékra, míg a nõk csupán ötöde ad ki ekkora összeget - derül ki az Intel Európa karácsonyi ajándékvásárlási szokásokkal kapcsolatos, tíz európai országban végzett kutatásából.

Kész átverés élõben2014-03-28 18:06:05

Közel ötven embert vert át az a két férfi, akik 2013. március 26-ára termékbemutatót hirdettek a csökmõi Faluházban.

Az elsõ és legfontosabb a kereskedõtõl kapott nyugta megõrzése - figyelmeztet az ünnepek közeledtével a Fogyasztóvédõk Országos Egyesülete.

Akár fejlõdési rendellenességet okozó anyagokat és más szempontból veszélyes tárgyakat is találhatnak gyermekeink a fa alatt, ha csak az árra koncentrálunk.

Karácsony elõtt az emberek hajlamosak hitelt felvenni, és a bankok is külön év végi áruhitelekkel készülnek erre az idõszakra. Mikor érdemes beleugrani a kölcsönbe? Mi a jobb választás: a hitelkártya vagy az áruhitel?

Idén több jut ajándékra?2013-12-02 19:43:02

Elkezdõdött a karácsonyi vásárlás idõszaka, egyre többen járják már az üzleteket. A szakemberek szerint az emberek biztosan többet költenek majd ajándékokra idén, mert az alacsony infláció és a rezsicsökkentés miatt több marad fogyasztásra.

Berettyóújfalu szülötte, két éve a város díszpolgára, a századik évében járó Cs. Erdõs Tibor festõmûvész Kolozsváron él. Régóta érlelõdött benne a gondolat, hogy festményeibõl megajándékozza szülõvárosát.

A vidéki romantikának páratlan hangulata van. Nem véletlen, hogy hosszú évek óta nem tud kimenni a divatból. Hiszen rengeteg embernek nyugodtságot, melegséget és otthonosságot sugároz ez a fajta irányzat.

Élesd – Az ajándékozás örömét élték át a körösszegapáti református egyház közösség tagjai, amikor advent negyedik, utolsó vasárnapján a szomszédos Bihar megye Élesd településére utaztak.

Az EU-n kívülrõl érkezõ ajándékok utáni vámfizetésre figyelmeztet a NAV
Budapest, 2012. szeptember 2., vasárnap (MTI) – Az Európai Unión kívül élõ magánszemélyektõl érkezõ, 45 eurót meghaladó értékû küldemények után adót és vámot kell fizetni, az ajándékozás ténye pedig nem ad mentességet ez alól – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és jövedéki szóvivõje.

 

Az év utolsó tanítási napja a már hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárult a körösszegapáti általános iskolában.

Lassan, de elérkezünk ahhoz az idõszakhoz, amikor az emberek egy része, - akik tehetik – fontosnak érzik az eredményeket elérõ, azt felmutató, a település hírnevét öregbítõ közösségek segítését.

Gumikalapács ajándékba2009-09-11 17:20:32

Nemzetíszínû szalaggal átkötött gumikalapácsot szeretett volna ajándékozni a Demokratikus Hálózat péntek délelõtt Molnár Oszkárnak, Edelény polgármesterének.

« 1. oldal »