2024. április 23. Kedd, Béla.
 

A pázsitfûfélék pollenkoncentrációja országszerte emelkedik, az elkövetkezõ napokban sokfelé elérheti a tüneteket okozó közepes, sõt helyenként a magas szintet is – figyelmeztet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

Az elkövetkezõ napokban elsõsorban a nyír, a kõris és a platán pollenje lehet jelen allergiás tüneteket okozó mennyiségben a levegõben – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A hétvégén várhatóan országszerte jelentõsen emelkedni fog a levegõben lévõ nyírfapollen mennyisége, elérheti a magas-nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

Várhatóan emelkedni fog, helyenként elérheti a tüneteket okozó szintet is a nyírfa virágporának koncentrációja a levegõben hétvégén, illetve a jövõ hét elsõ felében – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken a Facebook-oldalán.

A mogyoró pollenszórása a hétvégén helyenként már tüneteket okozhat az arra allergiásoknak - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken hivatalos Facebook-oldalán.

A záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentrációjának emelkedését, de az ennek ellenére – elsõsorban az ország déli és keleti részén – továbbra is elérheti a magas, sõt helyenként a nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A parlagfû heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) jelentése szerint az ismétlõdõ záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentráció emelkedését, a hétvégén ugyanakkor már többfelé elérheti a magas szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-vel.

« 1. oldal »