2024. április 16. Kedd, Csongor.
 

A jövõ heti karácsonyi ünnepek miatt öt egybefüggõ munkaszüneti nap lesz, ezért az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) arra figyelmeztet, hogy aki rendszeresen szed valamilyen gyógyszert, az idõben készüljön fel ezek beszerzésére.

Oltásbiztonság: internetes oldalt hozott létre az ÁNTSZ a tévhitek eloszlatására.

Megtiltotta számos úgynevezett különleges táplálkozási célú élelmiszer forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) - olvasható a szervezet honlapján.

Megtiltotta számos úgynevezett különleges táplálkozási célú élelmiszer forgalmazását az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) – olvasható a szervezet honlapján.

Az idei évtõl már nemcsak a 65, hanem a 60 éven felüliek is jogosultak a térítésmentes influenza elleni védõoltásra; számukra és a rizikócsoportokba tartozók részére 1,3 millió adag vakcina áll rendelkezésre – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-t. Az oltóanyag már kérhetõ a háziorvosoktól.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) "pótjelentkezést" hirdet azok számára, akik valamilyen okból szeptemberben nem tudtak nyilatkozni, hogy kérik-e a humán papillomavírus (HPV) elleni oltást - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Új internetes oldalt hozott létre az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a védõoltásokkal kapcsolatos tévhitek eloszlatására.

A lakók a lakásszövetkezettõl, a szövetkezet a lakóktól várja a megoldást.

Alacsony a kockázata annak, hogy az ebolaláz kórokozója Magyarországra kerüljön.

Ólom lehet a csapvízben2014-10-24 12:20:57

Elsõsorban a régebbi, 70-es évek elõtt épült házak ivóvízhálózatából, szerelvényeibõl kerülhet oda, észrevenni a víz ízén nem lehet. A szakember azt tanácsolja, ha valahol szennyezett a víz, vízvétel elõtt folyassuk ki a csapot, és/vagy használjunk erre alkalmas víztisztító berendezést.

Véget ért a 2014-es parlagfûpollen-szezon - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

A hétvégén elsõsorban az Alföldön és a Dunántúl déli részén a magas, a Tiszántúlon pedig a nagyon magas szintet is elérheti a parlagfû pollenkoncentrációja – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

A csapadékos idõjárásnak köszönhetõen országszerte jelentõsen visszaesett a parlagfû pollenkoncentrációja, ezért az Országos Környezetegészségügyi Intézet mérsékelte a korábban kiadott riasztási fokozatokat – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Az esõs idõjárásnak köszönhetõen várhatóan országszerte jelentõsen mérséklõdik a parlagfû pollenkoncentrációja – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.

A napokban tetõzik a parlagfû pollenkoncentrációja az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Nyíregyháza, Kecskemét és Békéscsaba környékére “bordó” (a 6 fokozatú skálán 4-es) riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfû nagyon magas pollenkoncentrációja miatt – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtök reggel az MTI-vel.

A Hajdúság és a Hortobágy kivételével az Alföld teljes területére harmadfokú riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet az elmúlt heti mérések alapján – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

A záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentrációjának emelkedését, de az ennek ellenére – elsõsorban az ország déli és keleti részén – továbbra is elérheti a magas, sõt helyenként a nagyon magas szintet is – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A parlagfû heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

A parlagfû heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet - közölte az ÁNTSZ.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) jelentése szerint az ismétlõdõ záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfû pollenkoncentráció emelkedését, a hétvégén ugyanakkor már többfelé elérheti a magas szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-vel.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfû virágzása miatt figyelmeztetést adott ki az ország északkeleti részére, valamint a Kiskunság északi felére – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

Az Aerobiológiai Monitorozási Hálózat mérései szerint a parlagfû pollenjébõl még csak néhány szem fordul elõ a levegõben, de koncentrációja szombaton már elérheti a tüneteket okozó közepes szintet – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (MTI) szombaton az MTI-vel.

Az idén is várhatóan július utolsó hetében, augusztus elején kezdõdik a parlagfûszezon. Az allergiásoknak a tavalyi szezonnál erõsebb pollenterhelésre kell készülniük – hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ).

Az idõjárás alakulása miatt a következõ napokban a pollenkoncentráció emelkedésére kell számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

« Előző « 2. oldal »  Következő »