2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 

A héten a csapadékos idõjárás miatt csökkent a pollenkoncentráció, több allergén növény virágpora azonban továbbra is okozhat tüneteket – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A Balaton vízminõsége jelenleg kiváló, a júniusi, balatonfüredi úszóversenyt követõ megbetegedéseket lokális szennyezõdés okozta - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.

Várhatóan ismét emelkedik a pollenkoncentráció a következõ napokban- közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Elképzelhetõ, hogy a szombaton véget ért szolnoki Tiszavirág Fesztiválon is árulhattak olyan termékeket, amelyek fogyasztása a botulizmus nevû betegséget okozhatja – közölte Péter István Jász-Nagykun-Szolnok megyei fõállatorvos és Sinkó-Káli Róbert, a megye tiszti fõorvosa vasárnap az MTI-vel.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megkezdte a jelzett botulizmus megbetegedések járványügyi kivizsgálását, az egészségügyi ellátórendszert tájékoztatták. A négy betegbõl három külföldi.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet elõrejelzése szerint a hidegfront hatására csak átmenetileg, de csökken a levegõben lévõ virágpor mennyisége – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-vel.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) megkezdte a jelzett botulizmus megbetegedések járványügyi kivizsgálását, az egészségügyi ellátórendszert tájékoztatták. A négy betegbõl három külföldi.

Nincs hasmenésjárvány Magyarországon, a megbetegedések száma az évszaknak megfelelõen alakul – mondta Ócsai Lajos, az Országos Tisztifõorvosi Hivatal járványügyi fõosztályának vezetõje csütörtökön az MTI-nek.

Érkezik az év elsõ hõséghulláma, amely megterheli a szervezetet – erre hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

Az Országos Környezetegészségügyi Intézet elõrejelzése szerint a következõ napokban, ahogy melegszik az idõ, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

A hidegfront hatására jelentõsen csökken a levegõben a pollenkoncentráció – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

Több allergén növény pollenkoncentrációja a magas, akár a nagyon magas szintet is elérheti, és okozhat tüneteket az arra érzékenyeknek a következõ napokban – tájékoztatta az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat szombaton az MTI-t.

Két gyógyszerhatóanyagot tartalmazó étrend-kiegészítõ miatt adott ki gyorsriasztást a spanyol gyógyszerhatóság. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) felhívja a lakosság figyelmét: a készítmények jelenlegi összetételükkel veszélyeztethetik a fogyasztók egészségét.

A tartós hideg jelentõsen megterheli szervezetünket. A negatív hatásait megelõzhetjük megfelelõ öltözködéssel, meleg ételek és italok fogyasztásával. A vacogás, a fájdalom vagy zsibbadás már a kihûlés vagy a fagyás elõjelei.

Lassan megkezdõdik az influenzaszezon Európában, több országban már járvány van, ez Magyarországon néhány héten belül várható közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat.

Az étrend-kiegészítõket, a bölcsõdéket és a fürdõhelyeket ellenõrzi kiemelten az idén az Országos Tisztiorvosi Hivatal, és továbbra is napirenden lesz a nemdohányzók védelmérõl szóló törvény elõírásainak betartása.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) azt ajánlja, hogy aki rendszeres gyógyszerszedõ, figyeljen arra, hogy az ünnepek alatt is megfelelõ mennyiségû patikaszer álljon rendelkezésre. Az ÁNTSZ egyben közzétette az ügyeletes gyógyszertárak listáját is.

A vakcinából idõszakos hiány alakult ki Európában, és ez Magyarországot is érinti - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat csütörtökön.

Még mindig okozhat tüneteket a parlagfû – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.

Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.

Budapest, 2013. április 4., csütörtök (MTI) – Az árvíz- és a belvízhelyzetre való tekintettel a higiénés szabályok betartásának fontosságára hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a fertõzõ megbetegedések megelõzése érdekében.

Pollenhelyzet – A parlagfû miatt már szinte az egész országban riasztás van érvényben
Budapest, 2012. augusztus 24., péntek (MTI) – A parlagfû magas pollenkoncentrációja miatt pénteken már szinte az egész országban riasztás van érvényben.


Budapest teljes területén és 18 megyében július elsejei hatállyal kötelezõ tüdõszûrést rendelt el az illetékes tiszti fõorvos.

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) – Több mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegõben, ezek közül több olyan erõs koncentrációban, amely az arra érzékenyeknél már tüneteket is okoz – derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb jelentésébõl.

Cigistop: büntet az ÁNTSZ2012-04-04 10:23:55

A türelmi idõ lejártával, már az elsõ napon több mint egymillió forint bírságot szabtak ki a szigorúbb dohányzási szabályok megszegése miatt.

« Előző « 3. oldal »  Következő »